Zimski sportovi

Pensi i Wingsi za ostanak u igri

Ivan Dominik • petak, 20.04.2012.
Pensi i Wingsi za ostanak u igri

Samo se dvije utakmice doigravanja u NHL-u igraju u petak navečer, no i one bi mogle imati veliku važnost jer mogu isprofilirati prve polufinaliste u obje konferencije. Na Istoku će se sastati Pittsburgh i Philadelphia u petoj utakmici koja se igra u Consol Energy Centru, dok u Zapadnoj konferenciji četvrtu pobjedu traži momčad Nashvillea protiv jakih Detroit Red Wingsa...

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers (1:3)

U seriji s rekordnim brojem golova u prve četiri utakmice, Pittsburgh Penguinsi, koji su slovili za velike favorite i za Stanley Cup ove sezone uoči doigravanja, moraju na domaćem ledu nadigrati Flyerse kako bi ostali u doigravanju. Flyersi vode 3:1 u seriji, a prvi i jedni poraz od Penguinsa doživjeli su tek u drugoj domaćoj utakmici, katastrofalnim porazom od 10:3.

Međutim, Flyersi su još uvijek u znatno boljoj poziciji od momčadi Dana Bylsme, kojoj se dosad Run and gun hokej nije previše isplatio. Prednost domaćeg leda zasad nije bila toliko važna Penguinsima koji su kod kuće izgubili obje utakmice, a sada jednostavno moraju pobijediti i iskupiti se svojim navijačima, kako ne bi bili prva momčad koja napušta ovogodišnji play-off.

Penguinsi leže Flyersima što je neosporno ove sezone, budući da je momčad iz Phillyja slavila u sedam od deset međusobnih susreta. No, Penguinsi više nemaju prostora za greške i sada moraju pokazati svoje pravo lice. Nevjerojatnih 11,25 golova u prosjeku pada na njihovim utakmicama u ovoj seriji što objašnjava i nizak prosjek obrana vratara, (81,8%) koji u prosjeku primaju svaki po pet golova po utakmici.

"Definitivno ću tražiti situacije da mi Sid i Geno budu što više zajedno na ledu", kazao je trener Bylsma čiji je plan za utakmicu protiv Flyersa jasan, dok se momci iz Phillyja više koncentriraju na obranu uoči narednog ogleda: "Imamo mnogo vjere i uzdamo se u Brizgalova. On je odličan golman koji mora iskočiti za nas, kao što i mi moramo biti tu za njega", kazao je Scott Hartnell, igrač Flyersa. U obje ekipe nema novih ozljeda osim što će Penguinsima vjerojatno nedostajati bek Paul Martin.

Nashville Predators – Detroit Red Wings (3:1)

U još težoj situaciji od Penguinsa su igrači Mikea Babcocka, koji također "vise o niti" u ovogodišnjem doigravanju. Wingsi također imaju deficit od dvije pobjede, a peta se utakmica igra u Nashvilleu koji je ove godine neprikosnoven i teško savladiv u svojoj dvorani. Predsima još uvijek nedostaje Hall Gill, dok kod Wingsa već neko vrijeme nema Patricka Eavesa, Darrena Helma i vratara Joeyja MacDonalda, što su zasigurno veći izostanci od Nashvilleovih.

Henrik Zetterberg, napadač Red Wingsa": Imamo mnogo vjere u sebe uoči utakmice. Dobra smo momčad i samo moramo nastaviti igrati kao u prošloj utakmici, a jednom ćemo sigurno početi i zabijati. Ne možeš pustiti stvari da ti same dođu."

Predatorsi su k tome i u boljoj formi te su uspjeli izvojevati dvije pobjede u Joe Louis Areni, gdje je Detroit ove sezone rušio rekorde i pobjeđivao u serijama. To može biti dodatan teret Wingsima kojima je zasigurno poljuljano samopouzdanje, međutim to je prekaljena momčad koja se sigurno neće predati i koja ima odgovor na sve nedaće.

Detroit nije još od davne 2006. godine ispao iz doigravanja u četvrtfinalu Zapada, a tada ih je šokirao osmo plasirani Edmonton. Dodatni je problem za ekipu Winged Wheela umirovljenje kapetana, 41-godišnje živuće legende svjetskog hokeja, Nicklasa Lidstroma jer se o njegovoj mirovini već dulje vrijeme priča.

Sigurne su dvije stvari u ovom dvoboju, a to su veliki problemi u i izvan momčadi Detroita te odlična forma Nashvillea, osobito vratara Pekke Rinnea i novaka Gabriela Bourquea. No, Wingsi su kao mačka s devet života što su nebrojeno puta dokazali te si stoga Predatorsi ne smiju dopustiti nikakvo opuštanje jer bi ih ono moglo skupo stajati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.04.2012. u 23:56
    ove godine capitalsi osvajaju a penguinsi mi se gade bas mi je drago sta su prid ispadanjem
    Obrisan korisnik