Zimski sportovi

Rana eliminacija Red Wingsa

Ivan Dominik • subota, 21.04.2012.
Rana eliminacija Red Wingsa

Detroit Red Wingsi su, koliko god to čudno zvučalo, prva momčad koja napušta doigravanje i to nakon posljednjeg poraza od Nashvillea na gostujućem ledu. Wingsi su u petoj utakmici tijesno izgubili s 2:1 što je Predatorsima donijelo zaokruživanje serije na konačnih 4:1. Na drugoj strani Sjevernoameričkog kontinenta u Pittsburghu su domaćini po drugi put zaredom pobijedili Flyerse, smanjili zaostatak na 3:2 u pobjedama te su ponajviše zahvaljujući Marcu-Andreu Fleuryju ostali u igri za polufinale konferencije...

Zapadna je konferencija nakon dvije utakmice odigrane u petak navečer dobila svog prvog polufinalista, dok se ista stvar nije dogodila na Istoku. Penguinsi su uspjeli pobijediti Philadelphiju koja je ponovno poklekla nakon što je vodila u utakmici jer su njeno vodstvo Pensi preokrenuli u drugoj trećini, dok isto nije pošlo za palicom Detroitu koji se prvi put poslije 2006. godine oprašta u prvoj fazi doigravanja i još k tome kao prva ekipa koja ispada porazom od 4:1 u seriji, što je u najmanju ruku čudno.

Nashville Predators – Detroit Red Wings 2:1 (4:1)

Tvrda utakmica u Nashvilleu ponudila je isti taktični i borbeni hokej kao i u četiri ranije utakmice između Predatorsa i Winged Wheela, no ipak su i ovoga puta kao s(p)retniji iz dvoboja izašli momci iz grada Country glazbe što je ujedno značilo eliminaciju Wingsa iz daljnjeg doigravanja.

U svakoj je trećini zabijen samo jedan gol, a u prvih 20 minuta je to uspjelo, po prvi puta ove sezone u doigravanju, Rusu Aleksandru Radulovu. nakon njegova gola se čekalo na novi zgoditak sve do 14. minute drugog perioda kada je stiglo izjednačenje. Henrik Zetterberg je proslijedio pak do također Skandinavca, Valtterija Filppule, koji je potom asistirao Čehu Jiriju Hudleru za izjednačenje od 1:1.

Međutim, samo 13 sekundi provedenog vremena u trećoj trećini bilo je dovoljno asistentu prvog gola Nashvillea, Davidu Legwandu, da postavi konačni rezultat od 2:1 za svoju ekipu. Do kraja posljednje trećine golova više nije bilo pa su Predatorsi sa zabrinjavajućom lakoćom ostvarili progres preko Detroita, ponajbolje ekipe NHL-a u posljednjih deset godina.

Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3:2 (2:3)

Za razliku od Zapada, Istočna konferencija nije dobila prvu franšizu koja je ispala iz doigravanja, niti onu koja će vidjeti polufinale konferencije u ovako ranoj fazi serija. Za to su se pobrinuli igrači pod patronatom Marija Lemieuxa, koji su s 3:2 nakon preokreta nadigrali Flyerse po drugi put zaredom.

U prvoj su trećini zabijena tri gola i to sva u situacijama s igračem više. Utakmicu je jednim takvim pogotkom otvorio Matt Carle na asistencije svog imenjaka Reada i Jaromira Jagra. No, tri minute nakon tog pogotka Pensi su izjednačili preko Stevea Sullivana, a na prvi se odmor ipak otišlo prednošću gostiju od 2:1 jer je prvi gol u ovosezonskom doigravanju za Narančaste zabio Scott Hartnell.

Međutim, utakmica je odlučena početkom druge trećine kada je Pittsburgh preko Jordana Staala i Tylera Kennedyja zabio dva gola, okrenuo rezultat i poveo s 3:2. Kasnije se to pokazalo krucijalnim jer u trećem periodu golova nije bilo pa je konačni rezultat bila pobjeda Penguinsa tim rezultatom. Vrlo neefikasna utakmica za ove dvije ekipe obilovala je odličnim i brzim hokejom, a u njoj su se ovog puta bolje snašli domaćini koji su smanjili gubitak u seriji na 3:2, no izjednačenje će morati tražiti u Phillyju.

Unatoč tome što je Staal zabio svoj šesti gol u doigravanju čime je u vrhu strijelaca lige, a Kennedy se probudio kao i Sullivan, epitet junaka susreta ponio je vratar Pensa Marc-Andre Fleury koji je imao 24 obrane, no nekoliko velikih i važnih u posljednjoj trećini. Novi susret ovih dvaju ekipa, koji može biti odlučujući, igra se u nedjelju u Philadelphiji.

NHL liga, četvrtfinale doigravanja, 20. travnja 2012.:

Istočna konferencija:
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 3:2 (2:3)

Zapadna konferencija:
Nashville Predators – Detroit Red Wings 2:1 (4:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Zimski sportoviNHL
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.04.2012. u 21:48
    nashville i pittsburgh nisu baš na različitim stranama kontinenta. udaljeni su tek bijednih 900 km ;)
    Obrisan korisnik