Zimski sportovi

Prvaci i doprvaci pred ispadanjem

Krešimir Ferlak • nedjelja, 22.04.2012.
Prvaci i doprvaci pred ispadanjem

Tri velike momčadi NHL-a, tri velika favorita nalaze se pred izlaznim vratima doigravanja. Pittsburgh, Vancouver i Boston danas će pokušati izbjeći eliminaciju, a za to će im trebati pobjede u svojim susretima. Pittsburgh i Boston tome se nadaju na gostujućem ledu, dok Vancouveru kao domaćin dočekuje Los Angeles Kingse.

Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins (2-3)

Serija koja je u najavama već proglašena za najzanimljiviji dvoboj prvog kruga u svemu je opravdala taj epitet, ako ne i više od toga. Prve četiri utakmice su donijele otvoreni, run and gun hokej, gdje su obrane i vratari bili tek statisti. Postignuto je rekordnih i nevjerojatnih 45 golova u ta četiri susreta, dok je peti donio ipak nešto drugačiju igru.

Troy Brouwer, napadač Washingtona: ˝Trener pokušava naći optimalnu količinu napada i obrane u svakoj liniji, te od nas traži da svi igramo odgovorno. Pogotovo je to bitno u ovim neizvjesnim utakmicama, gdje odlučuje jedan pogodak. Trener radi sve što treba da dođemo do prilike za pobjedu u svakom susretu˝.

Ukazao se Marc-Andre Fleury, koji je u trećem periodu prošle utakmice sačuvao Pittsburgh u igri. U velikoj formi za Penguinse igra i Jordan Staal, a nakon suspenzije se vratio i James Neal. Zbog ozljede nema Paula Martina, koji je upitan za šesti susret. U prošloj utakmici Flyersima se vratio mladi napadač James Van Riemsdyk, dok je u momčad ušao i branič Erik Gustafsson umjesto ozlijeđenog Nicklasa Grossmana, koji će gotovo sigurno propustiti i ovu utakmicu. Philadelphia traži slavlje na domaćem ledu i želi iskoristiti treću meč-loptu, jer povratak u Pittsburgh na sedmu utakmicu sigurno ne bi bio nimalo jednostavan.

Washington Capitals – Boston Bruins (3-2)

Niti 24 sata nakon što su uzeli pobjedu u Bostonu, Washington Capitalsi na svom ledu imaju šansu proći u polufinale Istoka i izbaciti aktualne prvake. Veliki faktor u tih pet utakmica bio je golman, ali ne osvajač Vezina Trophya Tim Thomas, već njegov kolega na drugoj strani Braden Holtby. On je nominalno tek treći vratar Capsa, ali u ovoj seriji je prva zvijezda ekipe. I opet će se od njega tražiti velika predstava da bi Washington prošao dalje.

Bruinsi nikako da pronađu svoju pravu igru, a danas će to možda morati pokušati bez svog ponajboljeg igrača. Patrice Bergeron je jučer nastradao u jednom naletu i kasnije je vrlo malo igrao, a njegovi problemi s potresima mozga su već poznati. Susret nije završio niti branič Joe Corvo i njihov nastup danas je pod velikim znakom pitanja. Zato će se od Thomasa, Chare i ostalih tražiti velika utakmica da bi Bruinsi ostali u igri za obranom naslova.

Vancouver Canucks – Los Angeles Kings (1-3)

Dok ostali igraju šeste utakmice serija, Canucksi i Kingsi će se susresti tek peti put. Vancouver je preživio u četvrtom susretu, a i dočekali su toliko željeni povratak Daniela Sedina.On je bio važan čimbenik te pobjede, al još važniji bio je vratar Cory Schneider, koji je preuzeo startno mjesto od Roberta Luonga i čini se da ga ne misli tako lako propustiti. Schneider sigurno starta, dok bi ostatak ekipe trebao ostati nepromijenjen, Kevin Bieksa jučer nije trenirao, ali biti će u ekipi.

Unatoč porazu, kod Kingsa nema nikakvih potresa, imaju i dalje sve u svojim rukama, a i bilo je teško očekivati da će Vancouver pasti bez ispaljenog metka. No, u petom susretu Jonathan Quick i društvo idu po novu pobjedu u dvoranu Canucksa, gdje se u ovoj seriji jako dobro osjećaju. Problema sa ozljedama i suspenzijama kod Los Angelesa nema, pa se može očekivati još jedna njihova defenzivno jaka utakmica. Takvom igrom došli su do tri pobjede, pa istim receptom traže i prolaz u polufinale Zapada.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 15:05
    u nhl-u je najbitnije ući u playoff, kingsi prošli dalje sa osme pozicije na zapadu, na istoku osma ottawa jednu pobjedu od polufinala istoka. Prošle sezone boston igrao sedmu tekmu protiv montreala u prvom krugu i dobio jedva u produžetku te na kraju osvojio sve! Tako da se nadam da i moji... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2012. u 19:49
    GO FLYEEERS!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2012. u 19:43
    haha dobro je, ja sam mislio da sam valjda jedini fan bruinsa u hrvatskoj! :) LET'S GO BRUINS :D
    Obrisan korisnik
  • aco07822.04.2012. u 19:06
    let's go bruins!!!!
    aco078