Nogomet

Mezga i Lesjak postali prvaci Slovenije

Borna Rupnik • ponedjeljak, 23.04.2012.
Mezga i Lesjak postali prvaci Slovenije
Foto: Ivana Strahija

Nogometaši Maribora obranili su svoj naslov prvaka Slovenije uvjerljivom pobjedom nad Triglavom te su tako u vitrine pospremili jubilarni deseti trofej za najbolju momčad u državi...

Susjedna Slovenija dobila je svog starog - novog prvaka države. Maribor je titulu osigurao pet kola prije kraja prvenstva, pobjegavši prvim pratiteljima, ljubljanskoj Olimpiji, na nedostižnih 17 bodova prednosti.

Svoj je ukupno deseti naslov prvaka Slovenije Maribor potvrdio visokom pobjedom nad Triglavom. Bilo je čak 8:0, što je Mariboru najuvjerljivija pobjeda u sezoni. Etien Velikonja postigao je tri, a Agim Ibraimi dva pogotka.

"Dominirali smo od početka, stvarali šanse i zabili osam pogodaka. Ne može se više tražiti od utakmice koja je odlučila prvaka. Zadovoljan sam i ponosan na svoje igrače, suradnike i navijače. Igrači zaslužuju čestitke za rekordnu pobjedu, ali i za svoju borbenost, momčadski duh i ponašanje tijekom cijele sezone", prokomentirao je trener Darko Milanič.

Svoj su doprinos dala i dvojica hrvatskih nogometaša u dresu Maribora. Zoran Lesjak odigrao je 18 prvenstvenih utakmica, uz četiri pogotka i jednu asistenciju, a Dejan Mezga 17 utakmica, uz čak osam pogodaka i šest asistencija.

Slovensko su prvenstvo po četiri puta osvajali Olimpija i Gorica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 17:17
    Na Fm 2012 Velikonja je predobar Mezga i Lesjak odlični a Dare Vršić može igrat u bilo kojoj ligi 5.. Mislim da kad klub tipa Everton koristi Fm kao skautsku službu može i neki hrvatski prvak isto to napravit..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.04.2012. u 15:53
    ovaj Mezga je bolji igrač od Sammira. Mislim da bi ga Mamić trebao pogledati
    Obrisan korisnik