Ostali sportovi

Gligorović: "Teško možemo proći"

Ante Dubravac • utorak, 24.04.2012.
Gligorović: "Teško možemo proći"

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija okupila se u Zagrebu gdje je počela s pripremama za kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre koji se održava u Ankari.

Od prvog do šestog svibnja u Ankari se održava kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre. Osam reprezentacija podijeljeno je u dvije skupine, a samo prvo mjesto na turniru vodi do željenog cilja.

Kvalifikacije za OI

Hrvatska - Njemačka 1. svibnja, 14 sati
Turska - Hrvatska 2. svibnja, 19 sati
Bugarska - Hrvatska 3. svibnja, 16 sati

U skupini s Hrvatskom nalaze se još Njemačka, Turska i Bugarska: "Sve tri reprezentacije su vrhunske. Njemačka je nedavno poražena u finalu Europskog prvenstva iako je imala sve u svojim rukama, Turska igra pred svojom publikom, a Bugarska je jako napredovala u zadnjih godinu dana i vrlo je moćan protivnik. U svakom slučaju očekuju nas teški mečevi," izjavio je za Hrvatsku radioteleviziju izbornik Damir Jurko.

Da ih očekuje vrlo težak posao svjesna je i Biljana Gligorović: "Realno teško možemo proći dalje što ne znači da idemo na odmor ili se unaprijed predati."

Dodatan problem predstavlja i izostanak nekih igračica: "Moramo odigrati najbolje što možemo u ovom sastavu u kojem jesmo. Senna Ušić-Jogunica se nije odazvala, Sanja Popović ima obaveza u klubu tako da će doći tek u Ankaru," zaključila je Gligorović.

Uoči turnira u Ankari izabranice Damira Jurka putuju u Poljsku gdje će odigrat dva prijateljska dvoboja protiv Rusije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.05.2012. u 21:00
    Danas je počeo turnir.Izgubili smo na startu od njemica 3-0..Nije bitno, svejedno izgledi za London su gotovo nikakvi, neka djevojke samo stječu što više iskustva.Igranje jakih utakmica može im samo dobro doči.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 10:25
    Prolaz -bio bi to zaista veliki podvig, zato nek odigraju hrabro i što je moguče kvalitetnije i biti če jedno bogato iskustvo više.
    Obrisan korisnik
  • Vjeran24.04.2012. u 09:54
    Balkan! S ovakvim stavom sigurno nećemo proći. Dajte nam (im) psihologa...
    Vjeran