Zimski sportovi

Devilsi izborili sedmu utakmicu

Vedran Babić • srijeda, 25.04.2012.
Devilsi izborili sedmu utakmicu

Dvoboj New Jersey Devilsa i Florida Panthersa u doigravanju NHL-a odlazi u sedmu, odlučujuću utakmicu nakon što su Devilsi kroz produžetak izjednačili seriju na 3-3...

New Jersey Devils - Florida Panthers 3:2 (OT) (3-3)

Pogotkom u šestoj minuti produžetka Travis Zajac zadržao je New Jersey Devilse u doigravanju. Bio je to pogodak za 3:2 protiv Florida Panthersa, koji će biti domaćini u odlučujućoj, sedmoj utakmici (četvrtak).

"Mislim da smo spremni za sedmu utakmicu. Znali smo da moramo odigrati dobro. Osjećali smo mali pritisak, a sad idemo na Floridu. To je samo jedna utakmica", kaže Zajac, koji je zbog ozljede propustio veliki dio sezone.

Devilsi su i puno ranije mogli ostvariti pobjedu. Ne samo što su vodili 2:0, već su imali čak 26 udaraca više na gol (42-16). No, Scott Clemensen na vratima Panthersa prikupio je 39 obrana u tijeku utakmice i držao svoju momčad u igri.

"Sada je naša prednost što igramo kod kuće. Svašta je sada moguće. Sedma utakmica bi trebala biti dobra", rekao je Clemmensen.

Florida je do izjednačenja stigla preko Krisa Versteega (28. minuta) i Seana Bergenheima (33.). Bila su to njihova dva od ukupno samo četiri udarca u okvir u drugoj trećini. Za Devilse su zabili Steve Bernier (17.) i Ilija Kovalčuk (25.).

U odlučujuću, sedmu utakmicu, Devilsi ulaze znajući da nisu ostvarili ni jednu pobjedu u doigravanju još od 2007. godine. Čekanje Panthersa još je dulje - od 1996. godine!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 19:09
    division champs:))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 16:24
    florida je izborila playoff jer joj je divizija bila prejadna...da su bili na zapadu vec bi bili odavno na praznicima...florida je najgluplji tim u posljednjih 10 godina..unistite ih devilsi u 7 utakmici..florida suck!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 15:22
    svaka čast floridi na nevjerojatnoj i neočekivanoj sezoni. Još ako uspiju dobiti sedmu:))
    Obrisan korisnik