Košarka

Vukušić: "Borba za trofej uvijek motivira"

Iz Doma sportova:Ivor Krapac • srijeda, 25.04.2012.
Vukušić: "Borba za trofej uvijek motivira"
Foto: Kristijan Komarica

Poslije teško izborene pobjede u Zadru, s preokretom u drugom poluvremenu, u Cedeviti su usmjerili pozornost na završni turnir ABA lige u Tel Avivu. U Izraelu ih u subotu očekuje polufinale protiv Partizana, protiv kojeg, vjeruju u taboru hrvatskih predstavnika, imaju dovoljno aduta za pobjedu...

Iako su ih kroz Ligu za prvaka poljuljale ozljede, koje su ih ozbiljno pogodile već i u završnici regularnog dijela sezone u ABA ligi, u Cedeviti relativno zdravi očekuju put u Tel Aviv, s polaskom u četvrtak ujutro. Jedino sigurno je da neće biti Matjaža Smodiša, koji je još prije ogleda s Cibonom bio upitan za nastup zbog ozljede stopala, a nakon tog susreta, u kojem nije imao veću minutažu, morao je na prisilnu stanku.

Među oporavljenicima u redovima momčadi Dražena Anzulovića, puno će značiti što je ponovno na raspolaganju Vedran Vukušić, kojeg su ozljede pratile kroz cijelu sezonu. "Sada sam 100 posto spreman. Muče me jedino sitnice, usputne stvari, ali ništa što bi me udaljilo od treninga", rekao je Vuk uoči puta u Tel Aviv, dodajući da na završni turnir odlaze osokoljeni dobro odigranim drugim poluvremenom u Zadru - što je, kako je kazao i trener Anzulović, recept i za pariranje Partizanu u subotnjem polufinalu.

"To bi bio nekakav putokaz kako trebamo igrati. Moramo biti agresivni u obrani i motivirati jedni druge", opisao je Vukušić: "Prošli smo kroz teško razdoblje u zadnjih nekoliko mjeseci zbog ozljeda koje su dovele do problema i na treningu. Želimo ovaj Final Four odraditi na najbolji način, a potom ćemo se okrenuti završnom dijelu hrvatske lige".

Dražen Anzulović o Vukušiću: "Iako on kaže da je na 100 posto, rekao bih da je Vuk sada spreman 20 posto - on može puno više, ali dat će sve od sebe, na čemu mu skidam kapu. Igrao je protiv Zadra bez treninga, ranije se uključio nakon 52 dana u ekipu sa samo jednim treningom, a u startu je igrao i previše u odnosu na ono što je mogao dati. No, trebao nam je u rotaciji, nije bilo drugog izbora".

"S Partizanom se znamo dobro, nismo dosta dugo igrali protiv njih, ali znamo što možemo očekivati", kazao je Cedevitin krilni centar o Beograđanima: "Agresivna su ekipa, tako igraju već godinama, ali pobijedili smo ih ove sezone, a dobro smo se nosili s njima i u Beogradu, uza sve ozljede. Mislim da se možemo nadati prolasku u finale".

Vukušić je već naviknut na ovakve završnice. Final Four regionalne lige igrao je i u dresu Cibone, po jednom u Beogradu i Zagrebu, što ga svrstava u red iskusnijih u momčadi. "Motivacija na Final Fouru dolazi automatski, riječ je o borbi za trofej, što je najveći faktor", istaknuo je, dodajući da o svojem osobnom motivu, s obzirom da je u Ciboni izgubio dva finala protiv Partizana, ne razmišlja previše.

"Jedno smo izgubili pošteno, bilo je teško dobiti u Beogradu, u vrhunskoj atmosferi. Bila je vrhunska i u Zagrebu, ali toga se bolje i ne prisjećati, dogodio se nesretni koš u zadnjim desetinkama... No, to je sada zaboravljeno, svaka utakmica je novi izazov i pripremamo se za ovu sljedeću", zaključio je.

Cedevitin kapetan Marino Baždarić nije prolazio traumu poraza tricom Dušana Kecmana šest desetinki do kraja produžetka, ali naravno, ni njemu neće nedostajati motiva za nastup protiv Beograđana. "Puno je prošlo od zadnje utakmice Jadranske lige, kroz hrvatsku ligu smo već prestali razmišljati o protivnicima u regionalnoj, a tek danas ćemo krenuti s pripremom za prvu utakmicu. Zbog toga je teško s taktičkog aspekta govoriti o susretu s Partizanom", najavio je.

"Sigurno je da nam je pobjeda u Zadru dala samopouzdanje, vjeru u sebe i vjeru u ekipu. S tim većim samopouzdanjem odlazimo u Tel Aviv odigrati vrhunsku utakmicu protiv Partizana i dati sve od sebe kako bismo ušli u finale protiv Maccabija", dodao je Baždarić, ne očekujući iznenađenje u drugoj polufinalnoj utakmici, u kojoj će se domaćin Final Foura sresti s podgoričkom Budućnosti.

"Final Four je specifičan jer na njemu nema povratka i znamo da favoriti ne pobjeđuju uvijek. U play-offu imaš priliku za popravak u drugoj ili eventualno trećoj utakmici ako negdje i kiksaš", nastavio je Cedevitin kapetan, ističući da je, u njegovom slučaju, pristup redovito isti: "Sve su to velike utakmice, a priprema za njih je barem kod mene uvijek jednaka".

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 14:28
    Mačvan će igrati al to neće biti pravi mačvan. Zaustavi li ceda njega, veliki posao su napravili... i finale je tu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 14:01
    partizana mogu dobiti, pogotovo jer izgleda da njima neće igrati mačvan, ali protiv maccabia nitko nema šanse.
    Obrisan korisnik
  • Torca-Dubrava26.04.2012. u 08:17
    ko te pita CEDEVITA...
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 20:41
    ajmo cedevita!!! i ulazak u finale bi bio velki uspjeh,ali u finalu je sve moguce!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik25.04.2012. u 20:04
    da,vidim. u trofej za hrvatskog prvaka ste odlično krenuli.
    Obrisan korisnik