Zimski sportovi

Bruinsi se oprostili od doigravanja

Ivan Dominik • četvrtak, 26.04.2012.
Bruinsi se oprostili od doigravanja

Nema kraja iznenađenjima u najjačoj ligi svijeta što se hokeja na ledu tiče. Noć u NHL-u isprofilirala je još jednog polufinalista na Istoku koji će se pridružiti Philadelphia Flyersima, nakon što je odigrana samo jedna utakmica koja je bila zakazana za srijedu navečer. Radi se o momčadi Washington Capitalsa koji su iznenađujuće u sedmoj utakmici pobijedili aktualne prvake Bruinse u Bostonu te tako polučili jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg doigravanja, ako ne i najveće...

Hokejaši Washington Capitalsa su u polufinalu doigravanja. Koliko god neobično i iznenađujuće zvučalo, Capsi nadigrali aktualne prvake Boston Bruinse i izbacili su ih iz daljnjeg natjecanja pobjedom na njihovom ledu u sedmoj utakmici. Uz sve probleme s obranom, formom, ozljedama prvenstveno vratara pa i drugih igrača, momčad iz glavnog grada SAD-a izdržala je sve nedaće te se uspjela plasirati u poluzavršnicu Istočne konferencije.

Posljednja, sedma utakmica serije igrana je u Bostonu u TD Areni pred fanatičnim navijačima aktualnih prvaka. No, Capitalsi su pokazali bolju i pametniju igru u prvih 20 minuta te su uspjeli doći i do vodstva. Sredinom prve trećine su lijepu akciju pripremili mladi bek John Carlson i iskusni Jason Chimera, a ponuđeno je u mrežu zabio Matt Hendricks te je tako svoje suigrače doveo u bolju poziciju.

Daljnji je razvoj događaja bio bolji po Bruinse koji su morali izjednačiti pa su po gol krenuli svim snagama. Budući da u prvoj trećini golova više nije bilo, Bruinsi su do izjednačenja uspjeli doći tek u kasnoj fazi drugog perioda. Braniči Johnny Boychuk i Andrew Ference bili su asistenti, a egzekutor Tyler Seguina.

Poslije izjednačujućeg pogotka obje su ekipe počele igrati opreznije što je rezultiralo utakmicom bez golova u posljednjih pet minuta druge te tijekom čitave treće trećine. Stoga se moralo u produžetak u kojem je sve vrlo brzo bilo riješeno. Prekaljeni je Mike Knuble već nakon samo dvije minute igre u produžetku oduzeo jedan pak u srednjoj trećini te krenuo na gol Tima Thomasa koji je obranio njegov udarac, no najbolje se u gužvi snašao tamnoputi Joel Ward koji je backhandom gurnuo pločicu u nebranjenu mrežu.

Prošlogodišnji napadač Nashvillea koji je uvijek briljantan u doigravanjima, Ward, tako je svojim prvijencem riješio pitanje pobjednika u ovoj seriji. Premda je ukupno gledajući Boston bio bolja ekipa u posljednjem susretu, Washington se pridružio Flyersima u polufinalu Istoka, a preostaju samo još sedme utakmice Floride i Devilsa te Rangersa i Ottawe kako bi bile formirane momčadi u polufinalu Istoka.

NHL liga, četvrtfinale doigravanja, 25. travnja 2012.
Boston Bruins – Washington Capitals 1:2 (OT) – (3:4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2012. u 17:45
    za bruinse vrijedi isto ko i za canukse, nemreš očekivat proboj dalje ako izgubiš 3 domaće tekme...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 15:43
    Odlična serija između Washingtona i Bostona. Kolko su momčadi bile izjednačene govori podatak da su sve utakmice završile sa jednim golom razlike, 4 u produžetku a samo je Wash u jednoj utakmici u jednom trenutku imao dva gola prednosti. Nakon prve utakmice mislio sam da će Boston rješiti seriju u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 12:43
    neka su "out",prgavci obicni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 09:15
    Svaka čast Capsima! Još više mi je draže što se boston nije izvukao!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 09:13
    Pa ne bih rekao da je to iznenađenje, a pogotovo ne najveće. Capsi su već godinama u vrhu, pogotovo u regularnom dijelu lige, ali u doigravanjima im je uvije falilo nešto. Ovu sezonu su igrali promjenjivo, promijenili su trenera, ali u doigravanju su konačno zaigrali kako treba. SVaka utakmica je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik