Ostali sportovi

Kaštelanima početna prednost

Ante Jukić • četvrtak, 26.04.2012.
Kaštelanima početna prednost

Odbojkaši kaštelanske Mladosti svladali su svog zagrebačkog imenjaka u prvoj utakmici finalne serije doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Druga utakmica na rasporedu je u subotu u Zagrebu.

Pred oko 700 gledatelja u Gradskoj dvorani u Kaštel Starom, domaća momčad napravila je prvi korak prema toliko željenom naslovu prvaka. Gosti iz Zagreba pokazali su sinoć kako ne misle lako predati krunu, no za pobjedu u ovoj seriji definitivno će morati produžiti razdoblja dobre igre.

Prvi set uvjerljivo (25:16) je otišao na stranu domaćina, a onda je počela prva borba. U dramatičnoj završnici drugog seta spretniji su bili Zagrepčani, koji s 30:28 poravnavaju rezultat i unose zabrinutost u redove Kaštelana. Izjednačena borba vodila se i većim dijelom trećeg seta, praktički sve do same završnice, kada su domaćini uspjeli nanizati nekoliko poena i s konačnih 25:22 stići do nove prednosti.

Bio je to, pokazat će se kasnije, ujedno i ključni trenutak utakmice, budući da je u četvrtom setu na parketu ponovno bila samo jedan momčad. Kaštelani su rezultatom 25:17 završili priču i sada puno rasterećenije dočekuju drugu utakmicu, koja je na rasporedu u subotu u Zagrebu.

Podsjetimo, prvak Hrvatska postat će momčad koja prva stigne do tri pobjede.

1.A liga odbojkaša, finale doigravanja:

Mladost Marina Kaštela - Mladost Zagreb 3:1 (25:16, 28:30, 25:22, 25:17) (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!