Zimski sportovi

Pada odluka o zadnjim polufinalistima

Ivan Dominik • četvrtak, 26.04.2012.
Pada odluka o zadnjim polufinalistima

Posljednji će sudionici polufinala serija na Istoku biti znani nakon utakmica koje se igraju u četvrtak navečer. Samo su dva dvoboja na rasporedu budući da su na Zapadu polufinalisti odavno poznati, a to su St. Louis, Nashville, LA Kingsi i Phoenix, dok na Istoku pobjednike dvoboja noći na petak čekaju Flyersi i Capitalsi. Sedme utakmice će tako u Madison Square Gardenu igrati NY Rangersi i Ottawa, dok će u Sunriseu palice ukrstiti domaći Panthersi i NJ Devilsi...

New York Rangers – Ottawa Senators (3:3)

Brad Richards, centar NY Rangersa: "Najvažnije je biti koncentriran te koristiti svoju emociju i energiju na pravi način. Teško je spavati. Teško se odmoriti. Uvijek misliš na to. Stvarno moraš sačuvati svoju energiju za najvažnije trenutke. Velika je to prilika koja se mora iskoristiti, to je veliki dan jer znaš da ćeš se probuditi, igrati i svi će te gledati. To je situacija napravi ili umri i pravo vrijeme je da se pruži ono najbolje što imaš u sebi."

Situacija je prilično jednostavna za obje franšize – moraju pobijediti. Sedma se utakmica naravno igra u Velikoj jabuci budući da su Rangersi bili najbolji na Istoku u "regularnom" dijelu sezone, no Senatorsi nikako nisu bez šansi. Kanađani su već nekoliko puta pokazali kako mogu parirati Njujorčanima unatoč svim problemima s kadrom i ozljedama (Daniel Alfredsson), a imali su i prvu "meč loptu" koju su propustili iskoristiti na domaćem ledu.

Međutim, Washington Capitalsi su pokazali kako domaćinstvo u hokeju, osobito u doigravanju nije prevaga, pogotovo u sedmoj utakmici. Tako će i Ottawa ići na pobjedu svim snagama, premda su i dalje favoriti Rangersi. Još jedno iznenađenje lako bi se moglo dogoditi na Istoku, ali Rangersi se moraju pouzdati u svoju obranu, igru s igračem više te Vezina Trophy finalista na svojim vratima Henrika Lundqvista.

Dok se Rangersi pouzdaju u svog nevjerojatnog vratara koji prosjek obrana u seriji drži preko velikih 94 posto, a prosječno po utakmici prima manje od dva gola, s druge se strane Senatorsi uzdaju u svoje iskustvo, napadački orijentirane igrače te pogotovo u Jasona Spezzu koji je već pokazao da može srušiti Njujorčane jer je zabio tri gola u zadnje dvije utakmice. Rangersima će nedostajati Brian Boyle u sedmoj utakmici što će zasigurno biti veći gubitak od Jesseja Winchestera koji neće igrati za Sense. Odluka pada uskoro, a pobijediti neće kvalitetnija momčad, već srčanija, angažiranija i fokusiranija.

Florida Panthers – New Jersey Devils (3:3)

Kevin Dineen, trener Floride: "Kada igrate toliko dugo obranu koliko smo mi morali, normalno je da jednom kapitulirate. Naša se kvaliteta vidi i dolazi u navratima, no u posljednjoj smo utakmici izgubili jer su oni odigrali najbolju utakmicu u seriji i s toliko očaja su igrali da su morali pobijediti. Pritiskali su nas jako i to je odlučilo."

Florida će se u svojoj dvorani sučeliti s NJ Devilsima također u posljednjoj prilici kako bi pobijedila i plasirala se u polufinale konferencije. Istu priliku imaju i Devilsi koji su se u prošloj utakmici spasili od ispadanja golom Travisa Zajaca u produžetku. Baš je njegov povratak uz odličnu igru Martina Brodeura i Ilje Kovalčuka polučio renesansu Devilsa koji su se već u nekoliko navrata izvukli.

No, u sedmoj utakmici nema prilika za popravke i izvlačenje te mjesta pogreškama. U sedmoj utakmici i jedni i drugi moraju pružiti ono najbolje što imaju u sebi kako bi prošli u daljnju fazu doigravanja, a šanse su uvijek, kako se i dosad u ovoj seriji pokazalo, 50-50. Florida ima prednost domaćeg leda, ali i mnoštvo ozlijeđenih igrača – vratar Theodore, branič Garrison i napadači Bradley i Skille.

Kod Devilsa će nedostajati Josefson i Tallinder, no to su manji gubici od Floridinih. Stoga će sedma utakmica biti sraz domaće ekipe s dužom klupom i više važnih ozlijeđenih igrača te gostiju iz Newarka koji imaju bolju napadačku momčad i više iskustva u ovakvim utakmicama te slove za lagane favorite. Međutim, ovakve utakmice odlučuju detalji i bez obzira na sve statistike i analize prije samog susreta, pobijedit će momčad koja u danom trenutku, uz naravno dašak sreće, bolje reagira. Hokej je takav sport.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2012. u 00:46
    nadam se da senatorsi mogu puknut rangerse
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 23:09
    Bog ne bi trebao dopustiti da 'devilsi' pobjede ;))) tko god prođe, teško će parirati Flyersima!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.04.2012. u 18:35
    Bože molim te da New Jersey Devilsi pobjede.Amen!!!
    Obrisan korisnik