Nogomet

Prije roštilja, složite ekipu

Sportnet • četvrtak, 26.04.2012.
Prije roštilja, složite ekipu

Prije nego što s ekipom zapalite roštilj i u uživanciji provedete nadolazeći vikend, složite svoje ekipe, jer još je malo vremena ostalo do početka 27. kola bet-at-home.com Managera.

Bodovima slabo kolo bet-at-home.com Managera je iza nas. Neučinkovitost igrača na terenu ipak su na najbolji mogući način iskoristili čelnici naših ekipa, koji se u ovim ekstremnim uvjetima MAXtv Prve lige snalaze na fenomenalan način.

U proteklom kolu prvih 20 ekipa razdvojila su samo nevjerojatna četiri boda što samo po sebi dovoljno govori o izjednačenosti u neizvjesnoj završnici. Tjednom pobjedniku dovoljno je bilo samo 47 bodova, no, za osvajanje titule najboljeg on je potrošio najmanje novaca pa nagrada ipak ide u ruke ekipe "MLADEN".

Mladenu je za pobjedu trebalo rekordno malih 47 bodova, no, za slavlje je izdvojio i gotovo rekordno mali iznos novaca. Pametno u utrošenih 960 tisuća virtualnih kuna donijelo mu je stvarnu tjednu nagradu našeg sponzora, kladionice bet-at-home.com.

Prskalo na vratima, kapetanska traka strijelcu Kramariću, uz Brezovca, Begonju, Antolića, Čopa, Glavicu, Milovića, Sušića, Vukušića i vjerojatno njegova junaka kola Pivarića, koji je kasnim pogotkom spasio Dinamo od poraza, ali osvojenim bodovima u zadnji čas trasirao put prema pobjedi ovoj mudro i hrabro respektabilno izabranoj ekipi igrača.

Ipak, veliku borbu prikazale su i ostale ekipe, koje su također osvojile identičan broj bodova, no, uz koju kunu potrošenu previše. "hsk_kocka" s 20 tisuća, "meri" s 25 tisuća utrošenih više od pobjednika, dok je svima nama vrlo poznatog imena, rastrošna ekipa s "malo vitra" potrošila, naravno najveći mogući iznos. Imalo se, moglo se...

Izjednačeno kolo donijelo je novu neizvjesnost i u ukupni poredak, gdje pet najboljih ekipa razdvaja samo deset bodova, a samo su tri kola još ostala do kraja. "HNK Rijaeka", ekipa krivog imena, ali još uvijek pravog koraka i dalje je na vrhu s 436 bodova. No, četiri boda viška itekako su varljiva prednost. Zahuktala "lokomotiva" opasno se približava, blizu su i "rakovac" i "radnik", a pet najboljih ekipa zatvara "Srce Slavonsko" s 426 bodova.

U prošlom kolu bet-at-home.com Managera svojih pet minuta dočekali su igrači iz drugog plana, koji su predvodili svoje ekipe. Kao ga je glavnim zvijezdama dosta nogometa pa svoju snagu čuvaju, za ljetne praznike. S osam bodova istaknuli su se Šibenčanin Marko Bašić, Zagrebov Oršulić, Zadrov Prahić te Istrin Belle. Zanimljivo, ali na kraju možda tužno i žalosno kako u prvih dvadeset igrača po učinku u 27. kolu nema niti jednog iz Hajduka, a kako je jedini Dinamovac branič Josip Pivarić.

Ukupni poredak igrača bet-at-home.com Managera predvode tri igrača novih i starih prvaka, i dalje neprikosnoveni Ibanez s ukupno osvojenih 139 bodova, no samo dva u prošlom kolu. Vratar Kelava sa 121 bodom (tri u prošlom) je drugi po učinkovitosti, dok je branič Vida (dva u prošlom kolu) treći sa 114 prikupljenih bodova. Četvrti Sharbini ostao je bez učinka, peti Beqiraj uspio je uknjižiti samo jedan bod, dok je tek šesti Kamerunac Henri Belle odradio na pravi način svoju minutažu, prikupio osam bodova te se s 94 ukupno osvojena boda priključio vrhu ukupnog poretka.

Tri kola prije kraja na hrvatskim travnjacima i dalje je neizvjesna borba za prvoligaški opstanak, ali i za mjesto koje vodi u Europu. Šibenik gostuje kod Karlovca, dok će Inter protiv demotiviranog i pogubljenog Hajduka pokušati spasiti svoju kožu. Osijek će se za finale Kupa s Dinamom spremati protiv malog Dinama Lokomotive, pravi Dinamo će na Maksimiru dočekati za njih ove sezone iznimno neugodnu Pamićevu Istru 1961, dok će Cibalija odlučivati o prvoligaškoj sudbini Rijeke. Za Europu najizgledniju poziciju drži Slaven, koji u Koprivnici protiv Zadra ima priliku napraviti veliki korak prema zacrtanom cilju, dok će Split u svom Parku mladeži dočekati Besekovu kažnjeničku bojnu, koja bez milosti u prvenstvu gazi sve pred sobom.

Naravno, nemojte zaboraviti izbaciti igrače Varaždina i Lučkog, jer oni pred prvomajske svečanosti imaju slobodan vikend, naravno iz nekih sasvim drugih, a nažalost ne prvomajskih razloga.

Vjerojatno jedan od najtoplijih ovogodišnjih vikenda koji je pred nama za odmor će sigurno iskoristiti i osmorica igrača koji su pod suspenzijom žutih kartona. Za vikend u prirodi s obitelji i prijateljima tako su se izborili Rijekini Čaval i Močinić, Istrin Bačelić-Grgić, Karlovčanin Šimek, Šibenčanin Malčić, Splitov Rebić, Zadrov Jerbić te Zagrebov Maleš. Zanimljivo, gotovo svi iz klubova s jadranskom adresom.

Za kraj, svima onima koji su uspjeli spojiti ovaj vikend s nadolazećim praznikom, kako igračima na terenu, a posebno Vama dragi igrači bet-at-home.com Managera, želimo sretan Prvi maj - praznik rada!

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!