Zimski sportovi

Rangersi ipak slomili Senatorse

Vedran Babić • petak, 27.04.2012.
Rangersi ipak slomili Senatorse

Poznata su i posljednja dva četvrtfinalista doigravanja u NHL-u, oba na Istoku. To su New York Rangersi te New Jersey Devilsi, kojima je za konačnu pobjedu bilo potrebno dva produžetka protiv Floride...

New York Rangers - Ottawa Senators 2:1 (4-3)

Senatorsi su tijekom cijele serije pružili fantastičan otpor Rangersima. Čak su i vodili 3:2, no ipak su pali u sedmoj, odlučujućoj utakmici (2:1). Koliko je serija bila neizvjesna i tvrda dovoljno pokazuje statistički podatak međusobnog omjera golova (14:13 u korist Rangersa).

"To je hokej u doigravanju na svojoj najvišoj razini. Oni su pokušali spasiti svoju sezonu, a mi smo čvrsto stajali i blokirali njihove pokušaje. Lundqvist je ostvario nekoliko ključnih obrana. Tako smo igrali tijekom cijele sezone, nadam se da ćemo nastaviti", rekao je Ryan Callahan, kapetan Rangersa.

Sva tri pogotka postignuta su u drugoj trećini. Rangersi su poveli 2:0 pogocima Marca Staala (25. minuta) i Dana Girardija (30.), a Senatorsi smanjili preko Daniela Alfredssona, koji je realizirao igrača više. Do kraja utakmice Senatorsi su imali dvije dobre prilike za izjednačenje, no oba udarca Milana Michaleka obranio je Henrik Lundqvist.

"Kroz sedam utakmica oni su bili bolja momčad i to je tako. Teško je to podnijeti, ali dali smo sve od sebe", iskren je bio branič Senatorsa Erik Karlsson.

U polufinalu Istoka Rangerse sada očekuju Washington Capitalsi, sedmoplasirana momčad te konferencije u regularnom dijelu sezone.

Florida Panthers - New Jersey Devils 2:3 (OT) (3-4)

Hokejaši New Jersey Devilsa ostvarili su svoju prvu pobjedu u doigravanju poslije pet godina nakon što su po drugi put u nizu pobijedili Floridu poslije produžetka. U šestoj utakmici za trijumf im je trebao jedan produžetak, a u sedmoj čak dva. Junak je postao Adam Henrique pogotkom u četvrtoj minuti drugog dodatka vremena.

"Bilo je lijepo završiti susret. Igrali smo dobro, pokušavali smo iskoristiti njihove pogreške. Pričali smo o tome cijelu utakmicu i to se na kraju dogodilo", rekao je 22-godišnji Henrique, koji je zabio prvi pogodak na utakmici poslije samo 89 sekundi igre.

U drugoj trećini Devilsi su udvostručili prednost preko Stephena Gionte, no s dva pogotka s igračem više u posljednjoj trećini Panthersi su odveli utakmicu u produžetak. Strijelci su bili Stephen Weiss i Marcel Goc.

"Imali smo svoje šanse, imali su ih i oni. Mi smo promašili neke, promašili su i oni. No, oni su pogodili svoj posljednji udarac", rekao je Jose Theodore, koji je na vratima Panthersa prikupio 33 obrane. Njegov kolega na suprotnoj strani, Martin Brodeur, imao je deset više, od toga 17 u posljednjoj trećini.

"Inicijativa je bila na njihovoj strani, a mi smo napravili neka isključenja koja nam se ne smiju događati u doigravanju. Sami smo sebe doveli u probleme. No, treba i njima odati priznanje. Odigrali su vrlo čvrsto. Treća trećina možda im je bio najbolji period hokeja koji su odigrali u ovoj seriji", mišljenja je legendarni 39-godišnji vratar.

Protivnici Devilsa u polufinalu Istoka su Philadelphia Flyersi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.04.2012. u 14:23
    ajmo philly!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.04.2012. u 13:06
    jedan od najboljih trenutaka u zivotu!!!..Let's go Devils
    Obrisan korisnik