Zimski sportovi

Kreću Coyotesi i Predatorsi

Vedran Babić • petak, 27.04.2012.
Kreću Coyotesi i Predatorsi

Petak u NHL-u donosi početak četvrtfinala doigravanja, tj. polufinala konferencija. Prvi susret koji je na rasporedu je onaj na Zapadu između Phoenix Coyotesa i Nashville Predatorsa...

Phoenix i Nashville sastat će se po peti put ove sezone. U sva četiri prethodna međusobna dvoboja pobjede su odnijeli gosti. Predatorsi ne bi imali ništa protiv da se ta tradicija nastavi jer bi to značilo njihovu prednost 2-0 poslije prve dvije utakmice.

Coyotesi ulaze u ovaj dvoboj znajući da su već napravili iskorak u odnosu na prethodne sezone. Naime, pobjeda nad Chicagom (4-2) bila im je prva pobjeda u doigravanju još od 1987. godine, kada su kao Winnipeg Jetsi porazili Calgary. No, teško da će se Kojoti zadovoljiti samo s tom činjenicom.

"Uvjereni smo da postoji razina koju još nismo dosegli. Svi igrači su doprinijeli protiv Chicaga, svi su povisili svoju razinu igre, no sada ćemo svi trebati odigrati i iznad svojih mogućnosti. O tome se radi u doigravanju", izjavio je kapetan Coyotesa Shane Doan.

Treneru Nashvillea Barryju Trotzu drago je što prve dvije utakmice njegova momčad igra u gostima. "Bili smo kod kuće desetak dana i vrijeme je da odemo na put", rekao je. Predatorsi su tek po drugi put u svojoj povijesti izborili drugi krug doigravanja, što znači da bi protiv Coyotesa mogli doći do svog najboljeg rezultata ikad.

U prvoj rundi Predatorsi su izbacili renomirane Detroit Red Wingse, koji u doigravanju imaju nemjerljivo više iskustva. Bilo je 4:1 i Predatorsi se nadaju nastavku odličnog niza i protiv Coyotesa.

Predatorsi, koji su uoči ovog susreta imali šest dana odmora, još uvijek ne znaju hoće li moći računati na braniča Hala Gilla, a Coyotesi će morati bez suspendiranog Raffija Torresa.

Bit će ovo prvi međusobni dvoboj ove dvije momčadi u doigravanju. Druga utakmica na rasporedu je u nedjelju, također u Phoenixu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • greenhorn27.04.2012. u 21:01
    krecu rusit rekorde gledanosti :P
    greenhorn