Rukomet

Čupić i Lavovi ostali bez finala EHF kupa

Zvonka Keliš • subota, 28.04.2012.
Čupić i Lavovi ostali bez finala EHF kupa
Foto: Davor Sajko

Momčad Rhein-Neckar Löwena propustila je priliku plasirati se u finale EHF kupa, kao i priliku osvojiti svoj prvi klupski naslov. Naime, nakon slavlja na domaćem terenu momčad Ivana Čupića u gostima kod Frisch Auf Göppingena poražena je 29:33, a tom je pobjedom Dalibor Anušić zajedno sa svojim suigračima postao prvi finalist Kupa EHF.

EHF kup stigao je i do uzvratnih utakmica polufinala u kojima su među prvima snage odmjerile momčadi Rhein-Neckar Löwena i Frisch Auf Göppingena. Nakon minimalne pobjede 33:32 na domaćem terenu Lavovi su u gostima mogli osigurati i samo finale natjecanja, a tako i priliku za borbu za prvi klupski naslov. Međutim, domaćin je pred 5100 gledatelja u EWS Areni pokazao kako je u ovome trenutku bolji te je slavljem 33:29 osigurao svoje mjesto u finalu te priliku za obranu naslova.

Susret je bolje otvorio domaćin koji je poveo 4:2 i 9:3 da bi do sredine prvoga dijela imao i prednost od sedam pogodaka (12:5). Momčad Velimira Petkovića u prvih je dvadeset minuta dvoboja napravila odličan posao te je svojih +7 čuvala i do same završnice u koju ulazi s vodstvom 15:8. Međutim, Lavovi kao da se tada uspijevaju probuditi te mini serijom 3-0 stižu na samo tri gola zaostatka (13:16) s kojima se ide i na predah.

Gorko-slatka pobjeda

Iako je domaćin izborio samo finale EHF kupa, na putu do njega, točnije, u polufinalu u petak ostao je bez jednog od svojih krilnih igrača, naime, Dragos Oprea teže je ozlijeđen tijekom završnice susreta, a prve vijesti govore da se radi o puknuću ligamenata.

Nastavak susreta otvara Ivan Čupić pogotkom za 14:16 i -2 RN Löwena, a već u šestoj minuti drugoga dijela gosti ozbiljno pušu za vrat domaćoj momčadi, naime, svoj su zaostatak smanjili na samo gol razlike (18:19). Iako se činilo da će se gostujuća momčad u potpunosti vratiti u susret domaći se rukometaši do 42. minute uspijevaju odvojiti na 22:19, a potom se vraćaju i na prednost od šest golova (27:21). Do samoga kraja igrači Gudmundura Gudmundssona dolaze ponovno i na -3 (24:27), no Göppingen konačno osigurava pobjedu s četiri pogotka razlike (33:29).

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Horak s deset postignutih pogodaka, Dalibor Anušić se nije upisao u strijelce, dok je najbolji kod RN Löwena bio Müller sa sedam golova, a Ivan Čupić je u poraz svoje momčadi ugradio pet golova.

Trener domaćina, Velimir Petković, posebice je bio zadovoljan prvim dijelom susreta i igrom koju su tada pokazali njegovi rukometaši: "Uistinu sam oduševljen onime što je moja momčad napravila, pokazala i odigrala u prvih 20 minuta susreta", kratak je bio Petković.

Netom nakon susreta trener gostujuće momčadi, Gudmundur Gudmundsson, nije mogao biti u potpunosti nezadovoljan igrom svoje ekipe koja je uistinu dala sve od sebe kako bi bila dio finala EHF kupa: "Izgubili smo od branitelja naslova, a iako u prvoj četvrtini susreta nismo bili dobri kako u napadu tako ni u obrani, u nastavku smo se uistinu borili te smo dali sve od sebe, pokazali smo i dokazali zajedništvo i moral. Međutim, na koncu je ipak pobijedila bolja momčad te to sada moramo prihvatiti.

Uzvratna utakmica polufinala Kupa EHF:
Frisch Auf Göppingen - Rhein-Neckar Löwen 33:29 (Prva utakmica - 32:33)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!