Zimski sportovi

Whitney zavio Predatorse u crno

Ante Jukić • subota, 28.04.2012.
Whitney zavio Predatorse u crno

Noćašnjim dvobojem Phoenixa i Nashvillea započela su konferencijska polufinala u doigravanju za Stanley Cup. Domaćini su u "regularnom" dijelu utakmice triput ispuštali gol prednosti, no pogotkom Whitneya u produžetku ipak su stigli do vrijedne pobjede i početne prednosti u seriji.

Nastavlja se sezona iz snova za Phoenix Coyotese. Nakon što su u dramatičnoj seriji nadjačali Chicago Blackhawkse, Coyotesi su pobjednički startali i u polufinalnom obračunu s Nashville Predatorsima. Pogodak Raya Whitneya za 4:3 u 15. minuti produžetka donio je domaćinima vodstvo u seriji, ali i prvu pobjedu u drugom krugu doigravanja u povijesti franšize.

Serija Phoenixa i Nashvillea najavljena je kao sudar granitnih obrana i dvojice sjajnih vratara, u kojoj će će se igrati po sistemu "tko da gol - pobjednik", no još smo se jednom uvjerili da je u ovogodišnjem doigravanju teško bilo što prognozirati. Coyotesi su triput dolazili do vodstva (Vrbata, Klesla i Boedker), no niti jednom ga nisu uspjeli sačuvati. Yip, Andrej Kosticin i Erat redom su vraćali Predatorse u igru, a pogodak za 3:3 Erat je postigao pet minuta prije kraja "regularnog" dijela utakmice, u situaciji s igračem više na ledu.

Iako su praktički cijelu utakmicu hvatali zaostatak, Predatorsi itekako imaju razloga žaliti nakon ovog poraza. Čak 42 upućena udarca na gol, naspram 24 domaćina, jasno govore tko je bio opasniji noćas u Arizoni, a posebno se to odnosi na posljednju trećinu, u kojoj je omjer udaraca na gol bio gotovo nestvarnih 16-1 u korist gostiju. No, Mike Smith (39 obrana) bio je vrhunski kada je to bilo najpotrebnije, dok je Pekka Rinne imao večer ispod svojih visokih standarda.

Druga utakmica serije odigrat će se u nedjelju, također u Arizoni.

NHL doigravanje, rezultati, 27.04.2012.:

Zapadna konferencija, polufinale:

Phoenix - Nashville 4:3 (OT) (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!