Zimski sportovi

Iznenađenje Kingsa na ledu Bluzera

Ivan Dominik • nedjelja, 29.04.2012.
Iznenađenje Kingsa na ledu Bluzera

Večer sa subote na nedjelju je donijela dvije utakmice u polufinalu doigravanja NHL- a, a po pobjedu su odnijele domaća i gostujuća ekipa. NY Rangersi su kod kuće svladali Washington, dok su LA Kingsi iznenadili u St. Louisu…

New York Rangers – Washington Capitals 3:1

Polufinale doigravanja na Istoku otvorili su NY Rangersi i Washington po očekivanjima jer je u Madison Square Gardenu viđena tvrda utakmica s malo golova i jako dobrim obranama. Međutim, Rangersi su u prvoj utakmici ipak bili uspješniji, budući da su pobijedili 3:1. Prije same utakmice su Njujorčani slovili za favorite, a ulogu su opravdali, premda su pobijedili u utakmici koja je lako mogla otići i na drugu stranu.

No, sam susret je bio vrlo izjednačen u prve dvije trećine, a odlučen je tek u posljednjih 20 minuta. Prva trećina je završena bez postignutih golova, a u drugoj je svaka ekipa postigla po gol. Prvi su poveli domaćini prvijencem Artema Anisimova u doigravanju sredinom drugog perioda, a samo četiri sekunde prije kraja istog je za Capse izjednačio Jason Chimera.

U trećoj trećini je pitanje pobjednika rješeno kada je za 2:1 zabio Chris Kreider, jedna od većih nada američkog hokeja. Capitalsi se poslije tog minusa više nisu mogli vratiti u utakmicu pa je konačnih 3:1 postavio Brad Richards minutu i pol nakon Kreidera na njegovu asistenciju. Tako je prva utakmica otišla na stranu domaćina koji će za par dana ponovno ugostiti Capitalse u drugoj polufinalnoj utakmici.

St. Louis Blues – Los Angeles Kings 1:3

LA Kingsi su ponovno iznenadili i šokirali favoriziranu ekipu jer su nakon izbacivanja Vancouver Canucksa uspjeli u prvoj gostujućoj utakmici pobijediti i St. Louis Bluese. Domaći su prvi poveli sredinom prve trećine, a gol je zabio kapetan David Backes. No, to je bilo sve od domaćina jer su od tada pa do kraja susreta na ledu postojali samo Kingsi. Samo sedam minuta nakon prvog gola su gosti izjednačili pogotkom Slave Vojnova, a do kraja utakmice su Kingsi u svakom periodu postigli po gol.

U drugoj trećini je s igračem manje gol zabio Matt Greene, a kasnije se pokazalo da je taj pogodak bio i odlučujući jer je posljednji pogodak pao tek krajem susreta. 15 sekundi prije kraja je Dustin Penner postigao posljednji pogodak za 3:1 Kingsa što je bilo dovoljno za pobjedu jer Bluzeri nisu uspjeli zabiti tijekom cijele druge i treće trećine. Osim strijelaca je ponovno igrač utakmice bio sjajni Jonathan Quick s 28 obrana, a svoju će partiju trebati ponoviti i uskoro jer se druga utakmica igra opet u St. Louisu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.04.2012. u 15:05
    to uopce nije iznenadenje
    Obrisan korisnik