Zimski sportovi

Video: Briere presudio Devilsima

Ante Jukić • ponedjeljak, 30.04.2012.
Video: Briere presudio Devilsima

Nedjelja je donijela dvije utakmice konferencijskih polufinala u doigravanju za Stanley Cup. Philadelphia je stigla do prve pobjede u seriji s New Jerseyjem, dok je Phoenix udvostručio svoje vodstvo protiv Nashvillea.

Pogotkom Dannyja Brierea u petoj minuti produžetka, Philadelphia Flyersi slomili su otpor Devilsa i upisali prvu od potrebne četiri pobjede za plasman u finale Istoka. Flyersi su ponovno, kao što je to uglavnom bio slučaj u dvobojima s Pittsburghom, krenuli sporo, no ovog puta morali su hvatati "samo" jedan gol zaostatka (Parise već u četvrtoj minuti za 1:0 Devilsa). Početno vodstvo gostiju iz Newarka na semaforu je stajalo sve do sredine druge trećine, kada Flyersi u razmaku od samo pola minute "okreću" utakmicu (Briere i van Riemsdyk). Šest minuta prije odlaska na drugi odmor na 2:2 izjednačio je Zajac, kojemu je to bio već četvrti gol u ovogodišnjem doigravanju.

Početkom posljednje trećine "ukazao" se i trenutno najbolji igrač Flyersa, Claude Giroux. Svojim sedmim pogotkom u doigravanju, 24-godišnji Kanađanin donio je novo vodstvo domaćinima, no Devilsi su uspjeli nadoknaditi i ovaj zaostatak. Osam i poli minuta prije kraja "regularnog" dijela utakmice Sykora je pogodio za 3:3 i, pokazat će se kasnije, odveo utakmicu u produžetak.

Na Zapadu, Phoenix Coyotesi udvostručili su vodstvo u seriji protiv Nashvillea. Za razliku od prvog dvoboja, odigranog u petak, u kojem su Predatorsi pucali, a Coyotesi zabijali, noćašnja utakmica bila je obostrano otvorena. U takvom run and gun hokeju bolje su se snašli Coyotesi, a ključnim se pokazao početak druge trećine, kada je momčad iz Arizone s dva pogotka odjurila na 3:1. Predatorsi su do kraja utakmice dvaput došli na gol zaostatka, no domaćini su oba puta ekspresno uzvratili i ponovno pobjegli na +2. Utakmicu je definitivno prelomio Shane Doan, pogotkom za konačnih 5:3 u četvrtoj minuti posljednje trećine.

Preostali strijelci u redovima Coyotesa bili su Vermette, Hanzal, Vrbata i Pyatt, dok su pogotke za Predatorse postigli Andrej Kosticin, Hornqvist i Suter. Serija se sada seli u Nashville, a prva utakmica u gradu countryja na rasporedu je u srijedu.

NHL doigravanje, rezultati, 29.04.2012.:

Istočna konferencija, polufinale:

Philadelphia - New Jersey 4:3 (OT) (1-0)

Zapadna konferencija, polufinale:

Phoenix - Nashville 5:3 (2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 12:59
    bila je dobra tekma flyersa i devilsa, ali osobno meni je još bolja tekma bila između coyotesa i predatorsa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2012. u 12:55
    odlicna utakmica philliya....ali ovaj bryz(goal)ov zabrinjava...
    Obrisan korisnik