Zimski sportovi

Furiozna posljednja trećina za izjednačenje Devilsa

Vedran Babić • srijeda, 02.05.2012.
Furiozna posljednja trećina za izjednačenje Devilsa

Poslije druge utakmice polufinalne serije Istoka između Philadelphia Flyersa i New Jersey Devilsa rezultat je izjednačen (1-1) nakon što su Devilsi zahvaljujući impresivnoj posljednjoj trećini pobijedili 4:1...

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 1:4 (1-1)

Po prvi put u svojoj povijesti New Jersey Devilsi postigli su četiri pogotka u jednoj trećini u doigravanju. Trenutak za to nije mogao biti bolji - zahvaljujući tim četirima pogocima Devilsi su s 4:1 slavili kod Philadelphije i izjednačili rezultat u seriji na 1-1 uoči preseljenja serija u Prudential Center.

Devilsi su bili bolja momčad od samog početka, no tek su u posljednjih 20 minuta uspjeli pronaći put do mreže vratara Ilje Brizgalova. Poveli su Flyersi u trećoj minuti preko Matta Reada, a nakon toga je krenula "kanonada" Devilsa.

U prve dvije trećine gosti su imali ukupno 14 udaraca više (25-11), no Brizgalov je bio nesavladiv. Sve do četvrte minute posljednje trećine.

Tada je Adam Larsson iskoristio asistenciju Zubrusa u situaciji kada su obje momčadi igrale s četiri igrača na ledu.

U 12. odnosno 15. minuti posljednje trećine David Clarkson odnosno Travis Zajac odveli su Devilse na 3:1 prije nego što je Bryce Salvador postavio konačnih 4:1 na praznu mrežu Flyersa.

U posljednoj trećini Devilsi su imali deset udaraca, a Flyersi samo jedan manje, no zato je gostujući vratar Martin Brodeur bio siguran.

Ova pobjeda još je vrjednija za Devilse s obzirom da je ostvarena bez pomoći ozlijeđenog Ilje Kovalčuka. Trener Peter DeBoer bio je prezadovoljan izvedbom svojih igrača.

"Nisam iznenađen reakcijom igrača. Znao sam da smo bolji nego što smo pokazali u prvoj utakmici i da ćemo se vratiti. Borili smo se s ozljedama cijelu sezonu i vjerovao sam da ćemo odigrati ovako dobru utakmicu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 01:15
    Nikad čudniji rezultati u play offu ko ove godine
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2012. u 18:59
    Devils!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2012. u 12:52
    ajmo flyersi,nemojte se zeyebavat
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.05.2012. u 12:33
    da malo bolje pratite NHL znali biste da je bila presudna i 2.trečina utakmice kada su new jersy devilsi stisli protivnike i stalno imali prilike ali je golman Flyersa sve moguče i nemoguče obranio a Philadelphia Flyers su uputili prvi udarac prema golu tek u 18min. 2.trečine
    Obrisan korisnik