Zimski sportovi

Video: Marian Gaborik srušio Capitalse u 115. minuti utakmice

Ivan Dominik • četvrtak, 03.05.2012.
Video: Marian Gaborik srušio Capitalse u 115. minuti utakmice

Fantastične dvije utakmice odigrane u Washingtonu i Nashvilleu viđene su u noći sa srijede na četvrtak, a nakon njih se situacija u polufinalnim dvobojima obje konferencije još više zakomplicirala. Nashville si nije dozvolio treći uzastopni poraz te je pomoću shutouta Pekke Rinnea pobijedio Phoenix, a NY Rangersi su ostvarili važnu gostujuću pobjedu na ledu u glavnom gradu SAD-a izborenu tek u trećem produžetku...

Washington Capitals - New York Rangers 1:2 (3OT) (1:2)

Nevjerojatna utakmica odigrana je u polufinalnoj seriji Istoka između momčadi koja je izbacila aktualne prvake te ekipe koja je bila najbolja na Istoku u "regularnom" dijelu sezone. Nakon što su Washington Capitalsi, koji su u ovoj trećoj utakmici bili domaćini, i NY Rangersi podijelili između sebe po pobjedu u prva dva dvoboja u Madison Square Gardenu, veliku pobjedu na Washingtonovu ledu ostvarili su gosti iz Velike jabuke.

Prva je trećina nakon mukotrpnog, ali i jalovog truda s obje strane završila bez golova, dok su u drugom periodu zabijena oba gola u "regularnom" vremenu utakmice. Nakon gotovo sedam minuta igre u drugom dijelu susreta prvi gol na utakmici zabili su gosti, a u situaciji s igraćem više na ledu se najbolje snašao Ryan Callahan koji je u mrežu Bradena Holtbyja sproveo dodavanje Mikea Del Zotta. Međutim, vodstvo Njujorčana nije potrajalo jer je svoj prvijenac u doigravanju četiri minute kasnije zabio John Carlson. Američkom su beku situaciju za postizanje pogotka pripremili Aleksandar Semin i Karl Alzner.

Nakon tih turbulencija u srednjoj trećini susreta, treća je trećina opet završena bez golova pa se ušlo u produžetak. Međutim, ne samo da u prvih 20 minuta dodatne trećine nije bilo golova, nego su i u drugom produžetku mreže ostale u stanju mirovanja. Gotovo da se praktički odigrala i nova utakmica kada je pao treći gol jer je njegov tvorac bio Slovak Marian Gaborik, inače sekundarni asistent kod prvog gola utakmice svog kapetana, koji je svladao Holtbyja poslije asistencija Brada Richardsa i Dana Girardija.

Pobjedničkim je pogotkom, inače tek drugim u doigravanju za trećeg strijelca "regularne" sezone, New York izborio drugu pobjedu u seriji te je anulirao domaći poraz od Washingtona. Utakmica u kojoj je ukupno upućeno 95 udaraca na protivničke golove, završena je rezultatom 2:1 za Rangerse što je ujedno i rezultat čitave serije, a četvrta se utakmice ponovno igra u Verizon Centru za nekoliko dana.

Nashville Predators - Phoenix Coyotes 2:0 (1:2)

Druga je utakmica večeri igrana na Zapadu gdje su Phoenix Coyotesi nakon dva domaća trijumfa došli u goste momčadi iz Grada country glazbe. Nashville Predatorsi su bez puno muke nadigrali Kojote koji njihovom vrataru, Fincu Pekki Rinneu nisu uspjeli zabiti ni gol. Predsi su utakmicu u svoju korist riješili već u prvom periodu utakmice kada su u razmaku od samo 66 sekundi postigli dva zgoditka.

U devetoj minuti je prvi na susretu mrežu zatresao David Legwand, a za taj gol mu je asistirao Gabriel Bourque. Minutu kasnije je vodstvo domaćih u Bridgestone Areni udvostručio Mike Fisher svojim prvijencem play-offa na dodavanja Sergeja Kosticina i Martina Erata. Do kraja utakmice je zvijezda večeri bio Rinne koji je zaustavio 32 udarca gostiju te je ostvario shutout za pobjedu svojih Predatorsa u trećem dvoboju serije. Iduća se utakmica igra također u Tennesseeju, a trenutni je rezultat polufinala 2:1 za Coyotese.

NHL liga, 2. svibnja 2012., polufinale doigravanja, treće utakmice:

Istočna konferencija:
Washington Capitals - New York Rangers 1:2 (3OT)

Zapadna konferencija:
Nashville Predators - Phoenix Coyotes 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 21:32
    Može li doći do finala istoka rangers-devils? To bi bila ludnica s obje strane rijeke Hudson!
    Obrisan korisnik
  • nebeska udica03.05.2012. u 14:00
    uhh strasne obe utakmice,pogotovo capitalsi i rangersi
    nebeska udica