Zimski sportovi

Kingsi u Staples Centru idu po treći trijumf zaredom protiv St. Louisa

Ivan Dominik • četvrtak, 03.05.2012.
Kingsi u Staples Centru idu po treći trijumf zaredom protiv St. Louisa

Nakon dviju trećih utakmica koje su odigrane u srijedu navečer između NY Rangersa i Washingtona te Nashvillea i Phoenixa, noć kasnije odigrat će se također središnje utakmice u serijama nakon što su prije par dana iste bile preseljene. Tako će se sastati NJ Devilsi i Flyersi po prvi puta u Newarku, dok će LA Kingsi kod kuće dočekati Bluese...

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers (1:1)

Kao i u "regularnom" dijelu sezone New Jersey i Philadelphia u dlaku su izjednačeni što pokazuje i rezultat dosadašnje dvije utakmice u polufinalnoj seriji. Philadelphia izgleda nešto lošije poslije prve dvije utakmice s obzirom da je više favorizirana, no još je rano za ikakva predviđanja. Momčad iz Phillyja koja je izbacila Penguinse u četvrtfinalu lijepom je ali teškom pobjedom u produžetku otvorila polufinale, ali je u drugom susretu u Philadelphiji gost bio uspješniji. Stoga Devilsi kući dolaze s jednom gostujućom pobjedom i dvije domaće utakmice u kojima si mogu trasirati put ka konferencijskom finalu.

Devilsi su u boljoj formi jer iz utakmice u utakmicu rastu u formi Travis Zajac i Ilja Kovalčuk, dok je i dalje neprikosnoven Martin Brodeur. Kod Flyersa i dalje funkcioniraju svi igrači koji u napadačkoj liniji imaju fenomenalnog Claudea Girouxa, a najviše se ističu Danny Briere, specijalist za doigravanje te robusni Scott Hartnell. Kod obje ekipe nema većih nedostataka, i dalje su van stroja Tallinder i Josefson, dok kod Flyersa nema Andreja Meszarosa.

Sve su glasnije kritike na vratara Ilju Brizgalova koji je koštao Flyerse druge pobjede svojim greškama i koji previše i prečesto oscilira. Prošla je utakmica protiv Devilsa bila i prva Philadelphijina u kojoj njeni igrači nisu zabili gol u situaciji s igračem više pa se zato javilo mišljenje o padu forme. Stoga će biti i više nego zanimljivo vidjeti Flyerse u grotlu Newarka jer će se morati othrvati objektivno slabijoj momčadi, ali i momčadi koja je u velikom naletu.

Los Angeles Kings - St. Louis Blues (2:0)

Od potpunih su autsajdera LA Kingsi postali pravi hit u ovosezonskom doigravanju. Igraju fenomenalno i pobjeđuju sve po redu te su već sad proglašeni za jedne od glavnih favorita za naslov. No, Kingsi svoju formu i igru grade već dugo vremena i jednostavno ne staju s pobjedama. U njihovim redovima nema igrača u posebno vrhunskoj formi, već svi daju jednaki obol za svaku pobjedu. Jonathan Quick brani neopisivo dobro cijelu sezonu, a od dolaska Jeffa Cartera igra Kingsa je dobila novu dimenziju jer se Carter i Mike Richards razumiju savršeno, a tu su još Kopitar Brown, Doughty i ini. Najjednostavnije rečeno, momčad Kingsa funkcionira savršeno.

S druge strane, St. Louis Bluesi ne igraju dobro te su stali s pružanjem vrhunskih partija nakon izbacivanja Sharksa u četvrtfinalu. Lijek za nevjerojatne Kingse teško nalazi i veliki Ken Hitchcock jer je njegova momčad glatko izgubila u prva dva susreta na domaćem ledu, a sada joj se sprema i prvo gostovanje u glasni Staples Centar gdje je pao i Vancouver.

Dodatni je problem za Bluzere neigranje Jaroslava Halaka, a najnovija je vijest neigranje Alexa Pietrangela. Kod Kingsa već dulje vrijeme nedostaje Kyle Clifford no to je manji problem za LA nego izostanci Bluesa za tu franšizu. Pobjeda LA Kingsa kod kuće koja nije nimalo nemoguća, dapače, vrlo je izgledna, mogla bi biti kobna za Bluese jer u trenutnoj su situaciji u dovoljno teškoj poziciji, a pri rezultatu 3:0 za Kingse u seriji, povratak bi bio suluda ideja koja je gotovo sigurno neostvariva. Stoga Bluesi moraju ići na sve ili ništa, dok LA ima sve konce u svojim rukama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 08:02
    Ovaj NHL je čudo. Prvo Vancouver ispadne, pa onda Bruinsi.....favoriti padali protiv malih ekipa. Strašno nepredvidljiv sport.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 00:33
    ajmo flyersi pokazite da ste bolji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 22:47
    malo me bode ovo ¨kod obje ekipe nema vecih nedostataka i rast forme Ilya Kovalchuka¨, u 1. utakmici protiv Flyersa Kovalchuk je napamet i nesmotreno dodao pak protivnicima koji je rezultirao golom Flayersa, a proslu utakmicu nije igrao. Nema jos sluzbene potvrde dali ce i danas igrati makar je on... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 22:27
    Ekipa, kao navijač Bluesa moram napomenuti da rezultat prva dva dvoboja nije bio baš najrealniji i da  Kingsi nisu baš dobili tako lako. A Pietrangelo nije igrao ni prošli susret. Eto, morao sam biti picajzla  :P Opet se noćas neće spavati. Jedino dobro kod ovih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.05.2012. u 21:55
    Devilsi osvajaju Stanley Cup :)
    Obrisan korisnik