Zimski sportovi

Devilsi poveli nakon gotovo 18 minuta produžetka, Kingsi korak do finala Zapada

Vedran Babić • petak, 04.05.2012.
Devilsi poveli nakon gotovo 18 minuta produžetka, Kingsi korak do finala Zapada

Četvrtak u NHL-u donio je dvije utakmice i dvije pobjede domaćina. New Jersey je u dramatičnoj završnici porazio Philadelphiju i poveo 2-1 u seriji, dok je Los Angeles slavio i u trećem okršaju protiv St. Louisa...

New Jersey Devils - Philadelphia Flyers 4:3 (OT) (2-1)

17 minuta i 21 sekundu trebalo je čekati pobjedonosni pogodak u produžetku susreta između Devilsa i Flyersa. Na radost domaćih navijača, strijelac tog pogotka nosio je dres njihova kluba. Bio je to Aleksej Ponikarovsky, koji je realizirao asistenciju Ilje Kovalčuka. "Nisam imao vremena proslaviti pogodak, svi su skočili na mene. Bio je lijep osjećaj biti u hrpi", rekao je junak susreta.

Prvi su do vodstva došli Flyersi u sedmoj minuti kada je Brayden Schenn iskoristio igrača više. No, Devilsi su u prvoj dionici bili bolji te su ipak preokrenuli rezultat u svoju korist. U razmaku od samo 20 sekundi u 13. minuti postigli su dva pogotka. Patrik Elias je zabio s igračem više, a Kovalčuk na asistenciju Travisa Zajaca.

U drugoj trećini Flyersi su okrunili svoju bolju igru izjednačujućim pogotkom Matta Carlea, no u 48. minuti Zach Parise pogodio je za novo vodstvo domaćina. Tri i pol minute kasnije Danny Briere odveo je utakmicu u produžetak u kojemu se proslavio već spomenuti Ponikarovsky.

"Bilo je nevjerojatno. Na zagrijavanju smo već mogli osjetiti energiju s tribina. Nisam vidio da je mnogo ljudi napustilo dvoranu u trećoj trećini premda je bilo kasno. Čak su i djeca još bila na tribini. Naši navijači zaslužili su ovakvu igru", rekao je Kovalčuk.

Los Angeles Kings - St. Louis Blues 4:2 (3-0)

Drugoplasirana momčad Zapada u regularnom dijelu sezone, St. Louis Blues, na rubu je ispadanja nakon što je i u trećoj utakmici protiv Los Angeles Kingsa doživjela poraz. U vrlo izjednačenoj i tvrdoj utakmici (22 udaraca Kingsa, 20 Bluesa) postignuto je šest pogodaka od kojih su četiri završila u mreži Briana Elliotta.

Sa završetkom druge trećine Kingsi su vodili 3:1 i na koncu jedva sačuvali svoju prednost. U posljednjoj dionici Bluesi su bili dominantniji, ali od njihovih deset upućenih udaraca prema Jonathanu Quicku samo je jedan bio precizan i to onaj Chrisa Stewarta za smanjenje na 3:2 u 45. minuti. U 49. Drew Doughty je povisio na 4:2 i bio je to jedan od samo četiri udarca Kingsa u posljednjoj trećini.

Kingsi su tako stigli na korak od svog tek drugog konferencijskog finala u povijesti nakon 1993. godine. Priliku za to imat će u nedjelju pred svojim navijačima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 15:39
    Sumnjam i za Kingse i za Lakerse. Lakersi će morati proći OKC i Miami kojemu je otvoren put na istoku ozlijedom Derricka Rosea, dok je Kingsima lakši put do naslova jer nijedan potencijalni protivnik u nastavnku playoffa ne odskače kvalitetom da se nebi mogao pobijediti. Svejedno ne vjerujem... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.05.2012. u 14:57
    Nikad se još nije dogodilo da iste godine nhl i nba klub iz istog grada osvoje naslov, možda Lakersi i Kingsi to ostvare ove sezone, čak su u istoj dvorani. Zadnji put se to dogodilo 2003-te, tada devilsi osvojili a netsi izgubili od spursa. Najbliži bio new york 1994-te, rangersi dobili vancouver... [više na forumu]
    Obrisan korisnik