Nogomet

Portugalci izborniku produžili ugovor prije početka Europskog prvenstva

Josip Piršljin • petak, 04.05.2012.
Portugalci izborniku produžili ugovor prije početka Europskog prvenstva
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Čelnici portugalskog nogometnog saveza odlučili su produžiti ugovor svom sadašnjem izborniku Paulu Bentu na još dvije godine.

Izborniku portugalske reprezentacije Paulu Bentu ugovor je isticao nakon završetka Europskog prvenstva u Ukrajini i Poljskoj, no dogovorio je novu suradnju s vodećim ljudima Saveza. Na čelu reprezentacije trebao bi ostati do ljeta 2014. godine.

Bento je preuzeo Portugal u rujnu 2010. godine naslijedivši Carlosa Queiroza koji je loše startao u kvalifikacijama za plasman u Ukrajinu i Poljsku. Uzeo je samo bod u prve dvije utakmice, no Bento je bio uspješniji.

Portugal je osvojio drugo mjesto u skupini iza Danske, a u play-offu je s ukupnim rezultatom 6:2 izbacio reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Na Euru ga čeka izuzetno teška grupa u kojoj se još nalaze Njemačka, Nizozemska i Danska.

Bento je dobio povjerenje da vodi Portugal u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Protivnici će mu biti Rusija, Izrael, Sjeverna Irska, Azerbajdžan i Luksemburg.

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • gangrena04.05.2012. u 16:55
    meni je portugal favorit iz sjene za euopsko prvenstvo, imaju fenomalnu ekipu i unatoč malo lošijim kvalif. mislim da će odigrati jako dobar turnir najboljlh na starom kontinentu
    gangrena