Zimski sportovi

Video: Doan gurnuo Predatorse u nezavidnu situaciju

Ante Jukić • subota, 05.05.2012.
Video: Doan gurnuo Predatorse u nezavidnu situaciju

Phoenix Coyotesi upisali su noćas u Nashvilleu pobjedu koja ih je dovela na prag ulaska u finale doigravanja Zapadne konferencije. Gostima iz Arizone za treću pobjedu u seriji bio je dovoljan jedan pogodak.

Još jedna odlična noć vratara, spretna reakcija kapetana, i eto Phoenix Coyotesa nadomak plasmana u finale Zapada. Pogodak Shanea Doana iz završnice prve trećine pokazao se odlučujućim u dvoboju u kojem je ponovno briljirao sjajni vratar Coyotesa Mike Smith (25 obrana), koji je "pokupio" sve ono što nisu uspjeli suigrači ispred njega.

"Nismo im dozvolili puno šansi. Momci iz obrane odradili su sjajan posao - blokirali su udarce, bacali su se pred protivničke napadače i uvelike mi olakšali posao. Ovo nam je bila možda i najbolja obrambena prezentacija u cijeloj sezoni", rekao je nakon dvoboja Smith, podijelivši zasluge za svoj shutout s kompletnom momčadi.

Prvu priliku za završetak serije i plasman u finale Zapada Coyotesi će imati u ponedjeljak u svojoj dvorani. Uspije li eliminirati Nashville, Phoenix će izboriti prvo konferencijsko finale u povijesti franšize i time dodati još jednu "crticu" ionako nevjerojatnom doigravanju u najjačoj hokejskoj ligi svijeta.

NHL doigravanje, rezultati, 04.05.2012.:

Zapadna konferencija, polufinale:

Nashville - Phoenix 0:1 (1-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 10:51
    uf, slažem se s tobom u svemu ali u samo jednoj sitnici ne... sumnjam da se u NHL-u događa, a posebice u playoffu, da ekipe podcjenjuju druge ekipe... jednostavno je sve stvar forme i malo sreće u svemu tome, evo za primjer utakmica Bruinsa i Capitalsa u prvom krugu je otišla na stranu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • greenhorn05.05.2012. u 09:31
    odlicno je za nhl da ekipe tipa florida, nashville, phoenix imaju ovako dobre sezone inace sad se vec lagano moze gledat rostere st louisa i predsa i planirat ko bi se mogao pridruzit svojim reprezentacijama na SPu ;)
    greenhorn
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 09:30
    to ti je iz vise razloga...bolje momčadi podcjenjuju slabije ekipe,drugi razlog...u playoffu se igra srcem i svaku momčad ima jaku zelju da prođu dalje ili osvaje stanley cup..treći razlog zna biti...s kakvom formom ulazis u playoff,al to ne bi trebalo puno značit :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 09:18
    Prvak Zapada davno out, Pingvini već nabacili par kila tijekom godišnjeg, prvaci su ispali, a momčad iz pustinje i osmoplasirana momčad Zapada idu prema finalu Zapada. Kakav March Madness, ovo je pravo playoff ludilo :)
    Obrisan korisnik