Košarka

Krešimir Lončar proglašen najboljim krilnim igračem VTB lige

Josip Piršljin • subota, 05.05.2012.
Krešimir Lončar proglašen najboljim krilnim igračem VTB lige

Hrvatski reprezentativac i košarkaš ruskog Himkija Krešimir Lončar dobio je priznanje VTB lige za najboljeg krilnog igrača netom završene sezone.

Dobrim igrama u dresu ruskog Himkija hrvatski košarkaš Krešimir Lončar zaslužio je nagradu za najboljeg krilnog igrača regionalne VTB lige u kojoj su ove sezone nastupali klubovi iz čak deset zemalja srednje i istočne Europe.

Najviše je priznanja odnio igrač moskovskog CSKA Andrej Kiriljenko koji je proglašen najkorisnijim igračem Final Foura, najboljim obrambenim i najboljim europskim igračem. Bek godine je Henry Domercant iz Unicsa, centar Jonas Valančiunas iz Lietuvos Rytasa, a trener Evgenij Pašutin iz Unicsa.

I drugi hrvatski reprezentativac u Himkiju, Zoran Planinić, pohvaljen je od vodstva lige za poseban doprinos u ovoj sezoni. Njegova i Lončarova momčad je došla do četvrtfinala, no tamo je bio bolji Lietuvos Rytas iz Vilniusa.

Na Final Four VTB lige ove su se godine plasirali Unics, Lokomotiv, CSKA i Lietuvos Rytas. Pobjedu je na kraju odnio moskovski sastav protiv Unicsa u finalu, dok je treće mjesto pripalo košarkašima iz Litve.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 12:35
    obvezno mora igrati na EP-u 2013.! on umjesto svilenog i indolentnog baraća! centarska linija: tomić, lončar, žorić i banić. za preostalo mjesto nek' se bore bilan, sobin i radošević!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 23:59
    Zar on nije bivši reprezentativac? Ono "ne uklapa se u našu filozofiju igre" i ta jokina sranja...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 11:10
    Bravo, nadam se da će ga Repeša zvati u reprezentaciju, Lončar je uvijek igrao sa srcem čak i kad su se drugi vukli spuštenih ramena po terenu.
    Obrisan korisnik