Košarka

Mravi traže iznenađenje u Domu sportova

Damir Žbulj, Marko Domljanović • subota, 05.05.2012.
Mravi traže iznenađenje u Domu sportova
Foto: FaH

Večeras će u Domu sportova 12. kolo Lige za prvaka zaključiti Cedevita i Zagreb CO. Izranjavani prvak grčevito se bori za mjesto u doigravanju, ali Cedevita nakon završnog turnira ABA lige odiše samopouzdanjem, a svakako ima i vlastitih briga oko čuvanja druge pozicije na prvenstvenoj ljestvici.

Nakon uspješnog detroniziranja Partizana i poraza od Maccabija u velikom finalu ABA lige, Cedevita se večeras vraća obvezama u domaćem prvenstvu - u Dom sportova stiže Zagreb CO, aktualni prvak i momčad koja se očajnički bori za plasman u doigravanje. No, ni domaćinima ne bi trebalo manjkati motiva jer im zahuktali Splićani pušu za vratom u borbi drugo mjesto i ukoliko Anzulović i njegovi igrači ne žele izgubiti prednost domaćeg parketa u doigravanju porazi se ne smiju događati.

Dobar nastup na izraelskom turniru napunio je redove Cedevite samopouzdanjem koje će biti prijeko potrebno misli li se preko neprikosnovene Cibone do naslova prvaka. Ipak, prvo treba zaboraviti Tel Aviv i svladati Mrave. "Sigurno je da se moramo prebaciti na događanja u Hrvatskoj i prenijeti onu motivaciju koju smo imali u Tel Avivu. Utakmica je bitna za njih, ali bitna je i nama. Čeka nas težak susret respektirajući protivnika i vjerujem da ćemo biti na onoj razini koju želimo", rekao je Zula u najavi utakmice.

Što se tiče zdravstvenog stanja, Cedevita će i ovaj susret odraditi bez ozlijeđenog Smodiša, ali svi ostali igrači trebali bi biti spremni. Nitko se nije žalio na ozljede nakon regionalnog Final Foura što je nakon teške polusezone svakako dobra vijest i velika prednost u odnosu na večerašnje protivnike.

S druge strane, košarkaši Zagreba CO pretrpjeli su u prethodnom kolu neugodan poraz na gostovanju kod Splita, kojim je i dalje ugroženo osvajanje četvrte pozicije i eventualno doigravanje. Zadar opasno prijeti, a Mravi se u subotu u Domu sportova moraju vaditi protiv Cedevite kako bi sačuvali nadu da u idućem kolu u utorak, u izravnom dvoboju sa Zadranima, mogu ostvariti proboj u polufinale.

Ključni problem trenera Brajkovića pred ove najvažnije utakmice sigurno je izostanak važnih igrača: "Vidjelo se u Splitu kako smo zbog smanjene mogućnosti u rotaciji igrača ostali u ključnim trenucima utakmice bez snage. Slični problemi očekuju nas i protiv Cedevite, koja je izuzetno kvalitetan protivnik, no, pokušat ćemo to na neki način sakriti."

Ekipa Zagreba Croatia osiguranje kroz čitavu Ligu za prvaka ne može računati na ozlijeđenog prvog centra Marija Kasuna, koji bi se momčadi trebao eventualno priključiti u doigravanju, ukoliko se taj cilj uopće i ostvari. Dvoboj s Cedevitom propustit će i najbolji igrač Mrava i njihov kapetan Krunoslav Simon, ali trener Brajković ne može računati niti na Antu Mašića. Pred posljednja dva susreta Lige za prvaka aktualni prvaci ulaze oslabljeni i pitanje je hoće li se uopće naći u prilici da kroz doigravanje brane prošlogodišnji naslov.

Liga za prvaka, 12. kolo:
Cedevita - Zagreb CO 20.30h

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 140+267
2Cedevita 113+196
3Split 104+29
4Zadar 86+46
5Zagreb 68+56
6Slavonski Brod 311-185
7Jolly JB 212-187
8Zabok 212-222

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava05.05.2012. u 20:58
    je bormeš tako
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 15:46
    Zagreb igra sa 6 igrača. To sve govori koliko su ozbiljna ekipa. Njima ne bi triba uopće biti cilj išta osin igranja A1 Lige dogodine. Para nemaju više, publiku nikad nisu, igrači će svi otići na kraju sezone, a jakog sponzora za slaganje nove ekipe neće naći više sigurno. Ne razumin zašto se uopće... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 13:31
    Bilan danas jedno 35 će zabiti ako cedevita napadne greške KK Karamarka
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.05.2012. u 11:03
    Anzuloviću, nemoj slučajno uvoditi Bagarića u igru da ne bi stekao nepoštenu prednost nad protivnikom koji igra bez petice, vidiš kako je Split to zloupotrebio, ali ti ipak nisi takav :))))
    Obrisan korisnik