Zimski sportovi

Ključna utakmica za Rangerse i Capitalse u lunch timeu

Ivan Dominik • subota, 05.05.2012.
Ključna utakmica za Rangerse i Capitalse u lunch timeu

Subota u vrijeme ručka termin je odigravanja četvrte polufinalne utakmice između Capitalsa i Rangersa. Serija je došla do druge i posljednje utakmice u glavnom gradu SAD-a gdje će domaći Capitalsi u kasnom poslijepodnevu po hrvatskom vremenu tražiti izjednačenje serije na 2:2 prije no što se ponovno ista preseli u Veliku jabuku...

Nakon što su Njujorčani u Washingtonu srušili domaćine nakon gotovo cijela tri produžetka, osjetio si umor u oba tabora. Obje su ekipe morale odigrati gotovo čitavu novu utakmicu što je utjecalo na njihovu snagu i pripremu. Naravno, Marian Gaborik pobrinuo se za slavlje svoje ekipe u tom trećem susretu pa Rangersi ipak malo lakše dišu što ističe i njihov strateg John Tortorella.

"Mislim da se većina nas već nalazila u ovakvim situacijama kao što je bila u trećoj utakmici. Sretan sam što su momci pronašli put do pobjede, premda nisam iznenađen načinom na koji su igrali i na koji su na kraju došli do pobjede. Vjerojatno će to trebati napraviti još koji put, a siguran sam da će to trebati ponoviti još u ovoj seriji kako bismo došli do konačne pobjede. Ne želim samo da se previše zanesu zbog takve pobjede, to je normalno u doigravanju i ja tu ne vidim ništa specijalno. Takve su utakmice dio doigravanja i tako se treba nositi s njima, stoga smatram da nam je dosta rano došla ovakva lekcija i utakmica", osvrnuo se trener Rangersa na pobjedu u trećem produžetku posljednjeg dvoboja protiv Capsa.

Nova će utakmica biti ključna za obje ekipe jer ako Capsi izgube na domaćem ledu drugu utakmicu drugu utakmicu zaredom, bit će to krah za njihovo samopouzdanje, a Rangersi će kod kuće imati priliku zaključiti seriju i plasirati se u konferencijsko finale. Što se tiče igračkog kadra, u boljoj su situaciji Capitalsi koji nemaju ozljeda osim vratara koje je odlično pokrio i pokriva ih Braden Holtby, dok u Tortorellinu sastavu za naredni susret neće biti Brandona Dubinskyja, važnog američkog defenzivnog centra koji je ozlijeđen.

Dobra je vijest za Rangerse razigranost Mariana Gaborika, njihova najboljeg strijelca kojem se u dobroj formi pridružio i Brad Richards te mladi Derek Stepan koji ima pet asistencija i gol u zadnje četiri utakmice. Obrana je i dalje neprikosnovena, dok Capitalsi i dalje najviše nada polažu u Alexa Ovečkina koji je riješio drugu utakmicu u Madison Square Gardenu i koji igra u sjajnoj formi.

Capitalsi su već pokazali karakter i iako nisu favoriti mogu pobijediti Rangerse. Pokazali su nebrojeno puta kako se znaju izdići iz problema, izbacili su Boston, slavili u New Yorku, tako da su i dalje samouvjereni, premda su u teškoj situaciji. "Probudio sam se i pomislio da je sezona gotova. No, onda sam si malo osvježio pamćenje i shvatio da smo izgubili samo jednu utakmicu i da je samo 2:1 u seriji za protivnike. Stoga držim da smo još uvijek u jako dobroj poziciji", riječi su Brooksa Laicha, napadača Capitalsa koji zrači vjerom u sebe i svoje suigrače.

Vrlo izjednačena i serija s malo golova bliži se svom kraju, a pobjednik će po prvi puta nakon dosta godina vidjeti finale konferencije Istoka, bio to Washington ili New York. zato bi ova rana utakmica u Verizon Centru po mnogočemu mogla biti odlučujuća za obje franšize.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!