Zimski sportovi

Capitalsi teškom mukom srušili Rangerse prije selidbe u Veliku jabuku

Ivan Dominik • subota, 05.05.2012.
Capitalsi teškom mukom srušili Rangerse prije selidbe u Veliku jabuku

Četvrta je utakmica polufinalne serije doigravanja iza igrača NY Rangersa i Washington Capitalsa, a nakon nje se opet kreće ispočetka. Capitalsi su u drugoj domaćoj utakmici teškom mukom u dvoboju punom preokreta pobijedili Njujorčane s 3:2 te na taj način izjednačili seriju na 2:2, prije no što se ona ponovno preselila u Grad koji nikad ne spava...

Na domaćem ledu u Verizon Centru su igrači Washington Capitalsa drugi put u istom tjednu dočekali NY Rangerse u isto vrijeme kada su igrali i neki od njihovih bivših suigrača, kolega iz reprezentacija i obiteljskih prijatelja nekoliko tisuća kilometara istočnije igrali utakmicu drugog kola Svjetskog prvenstva u kojoj su Amerikanci nadigrali Kanađane. Kako se i očekivalo, tvrda je utakmica i igra s obje strane bila prisutna od samog početka, no prvi su ipak poveli domaćini.

Nakon što niti jedna ekipa nije stvorila neku bolju priliku u uvodnim minutama prve trećine, za slavlje i osuševljenje prepunog Verizon Centra pobrinuo se Aleksandar Ovečkin golom u 13. minuti susreta, svojim karakterističnim slap shotom s plave linije. Vodstvo Capsa od 1:0 stajalo je tako do kraja prvog perioda, a rezultat se promijenio tek početkom drugog.

Samo 70 sekundi igre u nastavku su izdržali Capitalsi bez primljena gola, a onda se u listu strijelaca upisao i drugi Rus na utakmici, samo iz kadra Johna Tortorelle. Centar Rangersa i jedan od boljih tehničara te momčadi Artem Anisimov zabio je svoj drugi gol u doigravanju za izjednačenje na dodavanja Dana Girardija i nedavno oporavljenog Briana Boylea. Tim pogotkom je New York potpuno okrenuo smjer utakmice na svoju stranu, na na njihovu je žalost to potrajalo samo u drugoj trećini.

Novo vodstvo Washingtonu donijela je njihova druga najveća zvijezda, Nicklas Backstrom, koji je nakon prekrasnih dodavanja Joela Warda, ali prvenstveno Jasona Chimere poslao pak pod prečku gola svog sunarodnjaka, Šveđanina Henrika Lundqvista. To se zbilo u 12. minuti druge trećine, a već nakon pet minuta nastavka utakmice je klub iz "Gothama" došao do novog izjednačenja.

Ponovno je pred kraj trećine, ovog puta je na sreću za domaće bila druga u pitanju, koban za Capitalse bio Marian Gaborik koji se najbolje snašao pred golom Bradena Holtbyja te je zabio zas 2:2 na asistenciju vrlo opasnog Anisimova, dok je sekundarno dodavanje upisano Marcu Staalu, braniču Rangersa. Novim se izjednačenjem otišlo i na odmor nakon 40 odigranih minuta, NY Rangersi su "pokazali zube" te su bili bolja momčad u drugom periodu susreta.

Međutim, utakmica je napokon i za sva vremena odlučena u posljednjoj trećini i to drugim golom play-offa ponajboljeg beka Capitalsa, Mikea Greena. Kanađanin je povratnik u momčad Washingtona jer je propustio veći dio tekuće sezone zbog ozlijeda, a utakmicu je treća zvijezda domaće ekipe odlučila golom u jedinom realiziranom napadu s igračem više. Greenov obrambeni kolega u prvoj napadačkoj napadačkoj liniji Capsa, Dennis Wideman bio je asistent za lijepi pobjednički gol pet minuta prije kraja susreta.

Sada se serija ponovno seli u New York, a budući da je izjednačena igrat će se faktički ispočetka. U ovom susretu je Washington nadigrao suparnika pucavši šest puta više na njegov gol te igrajući bolje većim dijelom utakmice, međutim, ipak će zadnju riječ imati Rangersi koji od tri utakmice koje su ostale do kraja serije dvije igraju pred svojom publikom u Madison Square Gardenu.

NHL liga, polufinale doigravanja, Istočna konferencija, 5. svibnja 2012. godine, četvrta utakmica

Washington Capitals - New York Rangers 3:2 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!