Nogomet

Rijeka protiv Slavena za iskupljenje Armadi

Pripremili:Ivana Strahija, Ivan Dorian Molnar • nedjelja, 06.05.2012.
Rijeka protiv Slavena za iskupljenje Armadi
Foto: Martina Japundžić

Nakon prošlotjednog pada bez ispaljenog metka u Vinkovcima, nogometaši Rijeke okreću se pretposljednjem kolu MaxTV Prve lige i ogledu sa Slaven Belupom. Riječka navijačka skupina slavi svoj 25. rođendan u nedjelju, a nema boljeg poklona za njih od dobre partije njihovih ljubimaca i na kraju, toliko priželjkivane pobjede.

Iako je odustajanjem Dugopolja od prvoligaškog nogometa sljedeće sezone nestao natjecateljski naboj u posljednja dva kola, Rijeka i Slaven Belupo će na Kantridi odigrati utakmicu u kojoj će povratnik na klupu bijelih, Elvis Scoria, tražiti ono najbolje od svoje momčadi te osvajanje tri boda. Rijeka će sljedeće godine igrati prvoligaški nogomet, ali mnoge stvari na kraju ove sezone morat će se promijeniti ukoliko se Riječani žele vratiti u gornji dom hrvatskog nogometa.

Nedjeljni je ogled najavio predsjednik kluba Damir Mišković, koji očekuje bolju predstavu igrača s Kantride: "U nedjelju se ne igra obična utakmica, Rijeka mora pobijediti i dati sve od sebe kako bi se iskupila navijačima i doprinijela rođendanskom slavlju. Moramo zaboraviti poraz i lošu utakmicu u Vinkovcima te se okrenuti prema naprijed."

Elvis Scoria je uskočio na klupu Rijeke u njezinim najtežim danima ove sezone, ali vjeruje kako njegova momčad može biti bolja: "Moji igrači moraju borbenošću, igrom, željom i voljom odigrati ove zadnje dvije utakmice. Jasno mi je da nije lako doći preko noći i napraviti znatnu promjenu u kratkom roku, ali nakon nekoliko dana zajedničkih priprema vjerujem da možemo pronaći potrebno samopouzdanje i napokon pružiti partiju kakvu naši navijači zaslužuju, s puno borbenosti i žara u igri."

Nova pojačanja Rijeke, Dino Drpić i Ivan Bošnjak, još uvijek nisu pružili igre koje se od njih očekuju, a prava prilika za njihov bljesak bit će baš utakmica protiv Slaven Belupa. Vrata Riječana branit će Robert Lisjak, a na čelu obrane bit će kapetan momčadi Igor Čagalj, koji u najavi utakmice nije mogao sakriti olakšanje ostankom u ligi: "Nakon saznanja da ćemo sljedeće sezone igrati u prvoj ligi, cijeloj ekipi je puno lakše, no i dalje smo svjesni situacije u koju smo se doveli. Nadam se da ćemo se u nedjelju svojom igrom pokušati barem malo iskupiti navijačima."

Slaven Belupo na Kantridu ide po bod(ove), jer bi se bez njih momci Roya Ferenčine u posljednjem prvenstvenom kolu mogli naći u škripcu i borbi za Europu. Split im je sada naime, s utakmicom više, na svega jedan bod zaostatka,pa iako Splitovci posljednje kolo igraju protiv Dinama na Maksimiru, ni Farmaceuti nemaju baš lagan zadatak s Istrom kod kuće.

Trener Ferenčina izrazio je svoje zadovoljstvo spašavanjem Rijeke od ružne sudbine ispadanja iz Prve lige te je tome dometnuo: "Drago mi je da idemo na Kantridu gdje je uvijek dobra atmosfera i gdje nismo bez izgleda. Riječani su dobili novog trenera, kvalitetnija su momčad nego što to pokazuje njihov plasman na ljestvici, ali mi ćemo igrati za sebe i nastojati ostvariti pozitivan rezultat. Odigramo li na Kantridi kao što smo odigrali posljednje utakmice ne strahujem za uspjeh."

Kolikogod razlika među momčadima na tablici bila velika, Koprivničani su svjesni da utakmica neće biti lagana, posebice zbog dolaska novog trenera, Elvisa Scorije, koji se u HNL-u u više navrata pokazao kao vrsni strateg.

No, koncentracija Farmaceuta je na njima samima, a problem bi mogli predstavljati izostanci koji će Ferenčini otežati sastavljanje ekipe. Branič Purić je naime kartoniran, Bušić još otprije nije na raspolaganju zbog ozljede, a ni Vručini se ne treba nadati. K tome, u proteklom je tjednu najbolji strijelac HNL-a u povijesti, Vugrinec, imao problema s gležnjem, a na ozljede su se požalili i veznjaci Brezovec i Gregurina, standardni u prvih 11.

Jedno je trener Farmaceuta međutim posebno istaknuo, suđenje: "Želim da svi uživamo u nogometu i da suđenje bude korektno. Nadam se da neće biti nekakvih ispada kao prije. Svilokos je dobar sudac i vjerujem da će dobro odraditi svoj posao."

U nedjelju je inače osiguran besplatan ulaz gledateljima na Kantridi, a očekuje se veliki broj posjetitelja u posljednjoj ovosezonskoj domaćoj utakmici. Slaven Belupo zaostaje samo bod od drugoplasiranog Hajduka i biti će zasigurno težak protivnik riječkim nogometašima, koji imaju zadatak - pokloniti svojim navijačima pobjedu za proslavu 25. rođendana.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3162:20+4271
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Shadowfax06.05.2012. u 10:28
    Samo nek odigraju za gušt navijača, sad kad su bez pritiska. Nek pobijedi bolji, nebude nezasluženo.
    Shadowfax
  • USF192606.05.2012. u 09:04
    Imam neki osjecaj da ce ili Rijeka zablistat jer nema pritiska, ili ce opet bit totalni fijasko...
    USF1926