Nogomet

Tomić: "Uzalud nam dobra igra kad ne možemo realizirati šanse"

Ivana Jurica • nedjelja, 06.05.2012.
Tomić: "Uzalud nam dobra igra kad ne možemo realizirati šanse"
Foto: Martina Japundžić

Željeli su Šibenčani pobjedu na oproštaju od domaće publike i prvoligaškog nogometa. I bili su blizu, vrlo blizu, no, još jedan put, nakon što nisu realizirali brojne prilike koje su stvorili, stigla ih je kazna. Osječani, pak, mislima djelomično već na puno važnijoj utakmici koja ih očekuje sljedećeg tjedna, zadovoljni su bodom sa Šubićevca.

"Ovo je preslikana utakmica iz Karlovca. U ovoj smo utakmici imali još više prilika nego u Karlovcu, ali to je naša boljka. Napadači, koga god stavimo, koga god izrotiramo, jednostavno ne možemo pogoditi. Svi su imali priliku, međutim, jednostavno znači da je to stvar kvalitete. Na ljeto ćemo morati potražiti igrače koji u napadu stvaraju razliku. Jer ako stvorimo ovoliko prilika i u Karlovcu i ovdje i u ranijim utakmicama znači da dobro igramo, ali uzalud nam sva dobra igra ako nemate nekoga naprijed tko to sve može realizirati", istaknuo je nakon utakmice Šibenikov trener Goran Tomić.

Ante Vrcić, strijelac šibenskog gola: "Šteta što se nismo oprostili s pobjedom od naših Funcuta. Tragedija mala našeg kluba da smo završili ovako u Drugoj ligi. Danas smo imali sve na pladnju, nismo iskoristili. Trener me ubacio nakon grča Anića. Bilo je malo sreće. Ušao sam i išao sam gurnuti Slavicu u mrtvu situaciju, ali lopta mi se vratila, pucao sam i zabio. Šteta što nije bilo dovoljno za pobjedu, mogao sam biti junak dana. Šteta što smo primili naivan gol".

"Igračima nemam što zamjeriti jer se vidjela borbenost, želja, agresivnost. Kad sve to promašite stigne kazna kao što je stigla u Karlovcu, stigla je i sada. Primimo gol i izgubimo dva boda. Ali što je tu je, idemo dalje. Nećemo se predati niti u Zagrebu protiv Lučkog i onda ćemo slagati ekipu za Drugu ligu", dodao je trener Narančastih.

Priliku je u ovoj utakmici pružio i četvorici juniora: trojici Živkovića i Špadini. Na pitanje koliko je zadovoljan njihovom igrom Tomić je odgovorio: "Što se tiče pristupa, volje, želje naravno da sam zadovoljan, međutim, što se tiče sam igre, ne možemo očekivati od juniora da će oni preuzeti taj teret odgovornosti, realizacije i svega na svoja leđa. Ja sam očekivao od iskusnijih igrača da to preuzmu. Imat će oni svi priliku na ljetnim pripremama da se nametnu. Tko bude pravi, tko bude iskočio taj će igrati."

"Da budem iskren žao mi je Šibenika što je došao u jednu ovakvu situaciju jer igrao zaista dobro. Ali, naravno nisu samo problemi igre, druge su stvari u pitanju, ne samo u Šibeniku, nego i u Osijeku", kazao je Osijekov trener Stanko Mršić.

Antonio Perošević, strijelac osječkog gola: "Sretno smo došli do boda. Ni njima ni nama tri boda nisu bila od velikog značaja, ali odradilo se. Glavama smo već bili u finalu Kupa i utakmici u srijedu. Odradili smo i mislim da je bod sasvim dobar. Drago mi je da sam zabio, danas ja, sutra netko drugi. Nije to bitno, važnije je da smo uzeli bod. Bila mi je namjera ubaciti, ali lopta je ušla. Netko mora imati i sreće. Šibenik nas je iznenadio, mislim da je i njima, kao i nama, nedostajalo par igrača. Nismo mislili da će biti toliko teško, i teren i vrijeme. Iznenadili su nas, mi smo odigrali kako treba, bolje reći koliko treba i uzeli taj bod. Na kraju i mi sretni, a i oni."

"Mi smo u srijedu u Kupu imali vrlo tešku utakmicu gdje smo se dosta potrošili, odigrali smo odličnu utakmicu i iz tog razloga četiri – pet igrača nije danas igralo i sigurno se to odrazilo na kvaliteti igre. Dali smo priliku dali igračima koji rijetko kada igraju ili uopće ne igraju. Jedan dio je zadovoljio, a jedan dio treba još puno raditi. Na nama je da se osvježimo, da u srijedu probamo odigrati kvalitetniju utakmicu nego što je bila ova", istaknuo je trener osječkog prvoligaša.

"Šibenik je dosta agresivan bio, dosta dobro su i trčali, tražili rješenje. I mi smo imali jednu stopostotnu priliku na početku utakmice, kad je Miličević promašio prazan gol, međutim, Šibenik je u par navrata dolazio vrlo blizu gola, bio je vrlo blizu postizanja gola. Poveli su 1:0, praktički su imali sve u svojim rukama. Mi smo zabili gol, a na kraju smo mogli i pobijediti, da je Jugović možda odmah šutirao, što ne bi bilo realno. Zadovoljan sam s bodom, dobra atmosfera za srijedu. Šibeniku želim puno sreće i naravno da se što prije vrati u Prvu ligu", završio je Mršić, koji je svojedobno bio i trener Šibenika.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!