Rukomet

Nexe zasluženo osvojio utješno treće mjesto u hrvatskom Kupu

Ivan Dominik • nedjelja, 06.05.2012.
Nexe zasluženo osvojio utješno treće mjesto u hrvatskom Kupu

Sportska dvorana Žatika u Poreču ugostila je u nedjeljnim popodnevnim satima utakmicu za treće mjesto hrvatskog rukometnog Kupa. U njoj su se našle ekipe Moslavine i našičkog Nexea koji je iznenađujuće poražen u finalu od riječkog Zameta, dok Moslavina nije imala šanse protiv CO Zagreba. Kako se i očekivalo, Nexe je bez velikih poteškoća nadigralo momčad iz Kutine s visokih deset golova razlike te je tako uzelo zasluženo, ali i utješno treće mjesto u Kupu...

NEXE - MOSLAVINA 40:30 (20:17)

Kup Hrvatske, utakmica za 3. mjesto

ŠC Žatika, Poreč, gledatelja: 200
Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd)

NEXE: P. Lelić (4 obrane), Kozina 3, Mataija 4, Eter 5, F. Lelić 5, Mrđenović 4, Barišić-Jaman 1, Varvodić, Kedžo 2, Slišković 5, Pivac (4 obrane), Obad 2, Kević 5, Velić 4, Šunjić (3 obrane)
Trener: Kasim Kamenica

MOSLAVINA: Sruk 1, Masnec 7, Đozo 2, Rudar, Horvat, Podvalej 5, Lukes 5, S.Crnojević (5 obrana) i 1 zgoditak, Barić 3, Mamić, Šepak 2, Klašnja, L.Crnojević, Kačmarčik, Slakoper (3 obrane), Šušnja 4
Trener: Dubravko Prelčec

SEDMERCI: Nexe 4/4 (F. Lelić 3, Slišković), Moslavina 3/5 (Masnec 2, Šušnja)
ISKLJUČENJA: Nexe 8 minuta (Mrđenović, Kedžo, Obad, Kozina), Moslavina 2 minute (Đozo)

Već od početka utakmice se dalo naslutiti da će Našičani kao pobjednici izaći iz utakmice protiv Moslavine, budući da su zbog razlike u kvaliteti bili izraziti favoriti. Međutim, igrači koji se inače natječu u 1. HRL za muškarce su u uvodnim minutama susreta pokazali zašto su došli do same završnice Kupa te se do devete minute izgradili prednost od 6:4. No, tada se tek Nexe probudilo i napravilo seriju od četiri pogotka kojima je preuzelo vodstvo u utakmici.

Do 15. minute je sastav Kasima Kamenice došao do prednosti od dva gola prednosti nad Moslavinom, a od tada pa do kraja poluvremena je prednost Našičana bila najviše tri gola razlike. Moslavina se nije dala u prvom dijelu te je velikim trudom i zalaganjem do 24. minute uspjela doći do rezultatskog egala 14:14. No, tada je ponovno Nexe ubacilo u brzinu više, na svaki gol Moslavine je odgovaralo s dva svoja pa se na poluvrijeme otišlo solidnom prednošću Našičana od 20:17.

Efikasna se utakmica nastavila i u drugih 30 minuta, ali je već na samom početku drugog dijela Nexe uspjelo slomiti svoje protivnike. Serija od pet golova u prvih deset minuta nastavka bila je dovoljna da uz dva gola Vedrana Mataije Nexe ode na devet golova viška. Nexe je nastavilo u istom ritmu do završnice susreta, najveću prednost su njegovi igrači imali u 50. minuti pri rezultatu 26:23, a tada su ipak Našičani malo usporili.

Serijom od četiri pogotka su Moslavci smanjili veliki zaostatak u posljednjih pet minuta susreta, no ništa više od toga nisu mogli napraviti. Vrlo efikasna utakmica je na kraju završena zasluženom pobjedom Našičana od 40:30 i sigurnih deset razlike. Tako je na ne pretjerano težak način Nexe osvojilo utješno treće mjesto u Poreču, dok je Moslavina završila na očekivanom četvrtom mjestu s dva poraza iz dvije utakmice.

Favorizirana ekipe Nexea je kolektivnom igrom nadjačala Moslavinu, a čak je četiri igrača Nexea upisalo po pet golova. Bili su to Janko Kević, Ivan Slišković, te s krila Franjo Lelić i Albin Eter. Tri vratara Našičana su zajedničkim snagama skupila 11 zaustavljenih lopti igrača Moslavine. Kod poraženih se sa sedam golova istaknuo Ivan Masnec, dok su vratari kutinskog kluba skupili samo šest obrana što je bilo mizernih 13 posto.

Hrvatski rukometni kup, za treće mjesto:
Nexe - Moslavina 40:30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 23:58
    haallooo, kakva bronca nije loša, pokupovali su sve što su mislili, potrošili velike pare na pojačanja a u dvije godine ništa napravili nisu, smješni su i tako im i treba, puno su bili bolji i simpatičniji prije 2-3 godine kad su bili skromni i sa prosječnim igračkim kadrom bolje i ljepše igrali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 17:39
    I bronca nije loše
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 17:38
    Očekivanja su bila veča,Barem finale
    Obrisan korisnik