Zimski sportovi

Kingsi traže prolaz, Flyersi izjednačenje

Krešimir Ferlak • nedjelja, 06.05.2012.
Kingsi traže prolaz, Flyersi izjednačenje

Nedjelja donosi dvije utakmice na programu drugog kruga doigravanja Nhl-a. U popodnevom terminu sastaju se Los Angeles i St.Louis u utakmici koja bi mogla donijeti rješenje serije, dok će Philadelphia na gostujućem ledu tražiti povratak u egal.

Los Angeles Kings – St.Louis Blues (3-0)

Priliku da ispišu povijest danas imaju hokejaši L.A. Kingsa. U slučaju pobjede bilo bi to prvi puta nakon 36 godina da su prošli dalje s četiri čiste pobjede, a bio bi im to i prvi konferencijski finale poslije 1993. godine. Tada su Kingsi predvođeni najvećim Wayneom Gretzkyem ušli u finale Stanley Cupa, ali su tamo zaustavljeni od Montreala.

Drew Doughty, branič Kinga: ˝Mnogo igrača u ovoj svlačionici je podiglo razinu svoje igre. Nije bilo jednostavno jer smo prošli kroz mnogo promjena za vrijeme sezone. Ali ostali smo zajedno, jedni uz druge i u ključnim trenucima odigrali najbolje.˝.

Ova momčad možda bi mogla doći i do tog konačnog cilja. Trener Darryl Sutter je sjajno posložio ekipu i svojim iskustvom ih vodi kroz ovo doigravanje. Od njegova dolaska promijenio se stil igre, pristup i mentalitet igrača, pa i ne čudi da se Kingsi trenutno smatraju najozbiljnijim kandidatom za naslov. No, takve su prognoze preuranjene, a uostalom jedna utakmica ih odmah može promijeniti.

Sličan efekt kao Sutter u L.A.-u, imao je trener Ken Hitchcock kod St.Louisa. Sve je sjajno štimalo do početka ove serije, gdje Bluesi ne igraju loše, ali nedovoljno dobro za sjajne Kingse. Cijela ekipa treba poboljšati igru, napadači zabiti prilike, obrana biti pažljivija, a i Brian Elliott nije bio tako sjajan u prve tri utakmice serije kao kroz veći dio sezone. Danas im je zadnja prilika da to poprave.

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers (2-1)

Momčad Philadelphia Flyersa nije u tako teškoj poziciji kao gore opisani St.Louis, ali mogli bi se naći ukoliko izgube još jednu utakmicu u Newarku. Devilsi su podigli igru u odnosu na prvi krug, dok se isto baš i ne može reći za Flyerse. Napad više nije tako učinkovit, a i cijela ekipa ne izgleda onako željno i gladno pobjeda kao u utakmicama s velikim rivalima iz Pittsburgha.

Patrik Elias, napadač Devilsa:˝U dobroj smo poziciji, ali u pobjedi u trećem susretu mogli smo uživati samo jednu večer i onda se vratiti u dvoranu i spremati za novu utakmicu. Moramo se fokusirati na novi susret i sve ostalo ostaviti iza sebe.˝

Zbog toga je i trener Peter Laviollette najavio neke promjene za četvrtu utakmicu serije. Tako je odlučio razdvojiti prvi napad u kojem je ostao samo Scott Hartnell, dok je Claude Giroux preseljen u drugu liniju, a Jaromir Jagr u treću. Biti će zanimljivo vidjeti kakav efekt će to donijeti. U momčad bi se po prvi puta u doigravanju trebao vratiti branič Andrej Meszaros, koji se napokon oporavio od operacije leđa koju je imao prije mjesec i pol dana.

Povratak Ilje Kovalčuka nakon jedne utakmice pauze zbog ozljede bio je ključan u zadnjoj pobjedi, a ruska zvijezda biti će i u nedjeljnoj utakmici glavni igrač domaćina. Ove dvije ekipe se po peti puta sastaju u doigravanju, Devilsi su dobili prve dvije, a Flyersi zadnje dvije serije. Ukoliko dođu do pobjede na svom ledu, hokejaši New Jerseya biti će na korak do rješavanja serije u svoju korist.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!