Rukomet

Goluža: "Tražim maksimalnu ozbiljnost, iako je ekipa dosta potrošena"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 07.05.2012.
Goluža: "Tražim maksimalnu ozbiljnost, iako je ekipa dosta potrošena"
Foto: Davor Sajko

U finalu Kupa CO Zagreb je s 36:23 pobijedio riječki Zamet. I dok Zagrebaši pehar Kupa vide kao jedan od dva koja moraju osvojiti, Riječani su ulaskom u finale uspjeli osvojiti i vizu za euro-natjecanje u novoj sezoni…

Slavko Goluža s CO Zagrebom osvojio je prvi pehar kao klupski trener, što je svakako bilo razlog za slavlje, a izbornika su dobro raspoloženi igrači polili - vodom: "Proslavili su oni to na svoj način, a ja ću sutra s njima odraditi malo jači trening, pa ćemo vidjeti tko će se zadnji smijati", našalio se Goluža.

"Utakmica je bila dobra. Tražio sam pristup i ozbiljnost, odmah smo napravili prednost pa su svi mogli dobiti priliku, a posebno su Brozović, Kaleb i Matulić dobili lijepu minutažu. Vidjela se kod njih velika želja, zbog koje su u ponekim situacijama griješili, ali dobro."

Naravno, u CO Zagrebu nadaju se dvostrukom naslovu (i ove) sezone: "Tražim maksimalnu ozbiljnost, iako je ekipa dosta potrošena. Pokušat ću rotacijom igrača, da se ne osjeti umor i da svi igraju. Ne sumnjam da nećemo uspjeti", rekao je trener Goluža o Ligi za prvaka.

Manuel Štrlek proglašen je najboljim igračem završnog turnira Kupa, a naslov je komentirao: "Nismo podcijenili protivnika, a lakim golovima iz polukontri i kontri stvorili smo dovoljnu razliku. Mislim da smo cijeli turnir odradili korektno. Sad nam ostaje prvenstvo i sedam utakmica koje moramo odraditi, najvažnije nam je da se nitko ne ozlijedi i da se možemo posvetiti pripremama za Olimpijske igre."

Pehar Hrvatskog kupa nisu uspjeli osvojiti Riječani, Croatia osiguranje je ipak bilo pretežak protivnik, no trener Zameta napominje kako ni on ni igrači nisu nezadovoljni: "Mi smo svoje ambicije ostvarili u subotu protiv Nexea, to je bila kruna naše sezone i rada. Zagreb je ipak europska ekipa, nemamo tu previše o čemu raspravljati."

Iako im sezona u Premijer ligi nije završila najbolje, nakon 24 kola smješteni su u Ligu za ostanak, Riječani će ipak u Europu iduće sezone zahvaljujući ulasku u finale Kupa: "Kroz to natjecanje svi mi ostali tražimo europske utakmice. Nakon 11 godina uspjeli smo to ostvariti i zbilja nam je drago. No, za bilo kakvi uspjeh morat će se stvari u Klubu posložiti, jer uz financijske brige koje sada imamo to nećemo moći. Iako je ekipa koja vodi Klub složna već tri-četiri godine, sada ćemo trebati i podršku ostalih", otvoren je bio trener Alen Kurbanović.

Zamet je u finale prošao velikim dijelom i zahvaljujući sjajnom Ivanu Stevanoviću, vrataru koji je protiv Nexea upisao 22 obrane: "Odigrali smo fantastičnu obranu 45 minuta, Nexe nam ništa nije mogao, a mi smo samo povećavali rezultat. Ulazak u finale je za nas ogromni uspjeh, kao i mjesto u europskom kupu. Na početku sezone nadali smo se ulasku u Ligu za Europu, no na kraju nam je nedostajao bod, ali smo sada sve to vratili", rekao je najbolji vratar turnira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.05.2012. u 18:57
    Da je osvojena regionalna liga moglo bi se reči uspješna sezona
    Obrisan korisnik