Zimski sportovi

Philadelphijin Claude Giroux suspendiran na jednu utakmicu

Ivan Dominik • ponedjeljak, 07.05.2012.
Philadelphijin Claude Giroux suspendiran na jednu utakmicu

Iz Grada koji nikad ne spava, New Yorka, stigla je vrlo loša vijest za navijače i igrače Philadelphia Flyersa. Naime, ponajbolji defenzivni centar lige i definitivno najbolji igrač Flyersa, Claude Giroux, suspendiran je na jednu utakmicu zbog nedozvoljenog udarca na tijelo u posljednjoj utakmici njegove ekipe protiv NJ Devilsa...

Kao da nije dovoljan bio i poraz nakon vodstva od 2:0 u Providence Centru, momčad Philadelphije Flyersa zadesila je nova loša vijest. U situaciji u kojoj se nalaze pri gubitku od 3:1 u seriji protiv franšize iz Newarka, Flyersi su za jednu narednu utakmicu protiv iste momčadi ostali bez najboljeg igrača sastava, centra prve navale Claudea Girouxa. Kanađanin je radi neprimjerenog i opasnog body checka dobio suspenziju na jedan susret.

Giroux je suspendiran jer je pri rezultatu 3:2 za Devilse u posljednjoj utakmici Flyersa i Devilsa u New Jerseyju ramenom u glavu s namjerom udario strijelca trećeg pogotka za domaće, Litavca Dainiusa Zubrusa. Incident se dogodio četiri sekunde prije kraja druge trećine, a Giroux za taj start nije primjereno kažnjen.

Tako će momčad Petera Laviolettea u petoj utakmici polufinala doigravanja serije protiv Devilsa u svojoj dvorani igrati bez svog najboljeg pojedinca koji je ujedno i najbolji igrač dosadašnjeg doigravanja. 24-godišnji Kanađanin je trenutno najbolji u rubrici bodova u doigravanju s njih 17 od čega ima osam golova i devet asistencija te je i u tim kategorijama najbolji igrač ovosezonskog playoffa.

Tijekom ove sezone NHL-a Giroux je također bio najbolji igrač Flyersa i u "regularnom" dijelu sezone te je u poretku najboljih igrača po bodovima u utrci za Art Ross trofej bio treći iza Pittsburghovog genija Evgenija Malkina i Tampinog Stevena Stamkosa. Međutim, ovom odlukom koju je javnosti priopćio legendarni hokejaš >Brendan Shanahan, danas potpredsjednik Odjela za sigurnost igrača i hokejske operacije, Giroux neće moći pomoći svojoj ekipi u vjerojatno najvažnijoj, a možebitno i odlučujućoj utakmici ove sezone. Ukoliko Philadelphia izgubi, za nju je kao i za Girouxa, sezona gotova jer će tako Devilsi proći u finale Istoka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 00:31
    eto si sranja
    Obrisan korisnik