Zimski sportovi

Coyotesi potvrdili prolaz u finale Zapada, dramatičan preokret Rangersa

Vedran Babić • utorak, 08.05.2012.
Coyotesi potvrdili prolaz u finale Zapada, dramatičan preokret Rangersa

U dvjema utakmicama NHL-a odigranima u ponedjeljak Phoenix Coyotesi došli su do četvrte pobjede u seriji protiv Nashvillea i tako izborili finale Zapada, dok su na Istoku Rangersi protiv Capitalsa poveli 3:2 u krajnje dramatičnoj maniri...

New York Rangers - Washington Capitals 3:2 (OT) (3-2)

Washington Capitalsi bili su tako blizu velike pobjede nad New York Rangersima, no nisu uspjeli izdržati sedam sekundi više. Naime, upravo toliko vremena ostalo je u regularnom dijelu kada je Brad Richards realizirao igrača više i odveo utakmicu u produžetke (2:2).

"Nitko ne obraća pažnju na vrijeme u tom trenutku. Samo se nadaš da će pak nekako dospjeti u mrežu ili na tvoju palicu. Posljednja minuta bila je kaotična", rekao je Richards.

Poslije nešto više od minute i pol u produžetku, također s igračem više, Rangersi su postigli odlučujući pogodak. Asistent je bio Mitchell, a siguran realizator Marc Staal.

Rangersi su tijekom cijele utakmice objektivno bili bolja momčad i njihova pobjeda je zaslužena. Imali su čak 20 udaraca na gol više (38-18), no Braden Holtby na vratima Capitalsa bio je prilično raspoložen te je držao svoju momčad u igri.

Domaćini su poveli u 11. minuti pogotkom Antona Stralmana, a Capitalsi preokrenuli preko Brooksa Laicha u 29. i Johna Carlsona u 45. minuti prije već opisane završnice.

Šesta utakmica igra se u srijedu u Washingtonu.

Phoenix Coyotes - Nashville Predators 2:1 (4-1)

Phoenix Coyotesi nastavljaju sanjati svoj san o osvajanju Stanley Cupa. U petoj utakmici protiv Nashvillea slavili su 2:1 i po prvi put u svojoj povijesti izborili plasman u finale Zapada gdje će se sastati s Los Angeles Kingsima.

"Ovo je nagrada za sve ljude i njihov uloženi trud", izjavio je trener Coyotesa Dave Tippett.

U petoj utakmici Nashville je bio konkretniji, opasniji, s 33 udarca na gol naspram 17 Phoenixa, no vratar domaćih Mike Smith bio je na visini zadatka upisavši 32 obrane.

Derek Morris i Martin Hanzal odveli su Coyotese na 2:0 u drugoj trećini, a Colin Wilson uspio je samo ublažiti poraz Predatorsa šest minuta prije kraja.

"Nismo uspjeli iskoristiti svoje šanse. Nismo si dali priliku za pobjedu. Nisam očekivao da ćemo ovako završiti sezonu", razočaran je bio branič Predsa Ryan Suter.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 13:10
    zapad phoenix-los angeles, istok new jersey-washington, e to bi onda bio vrh iznenađenja u NHL-u ove sezone!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.05.2012. u 10:34
    ko bi očekivao finale zapada phoenix-la?:) Zato i volimo nhl. A na istoku se bliži finale devils-rangers, battle of the hudson!
    Obrisan korisnik