Zimski sportovi

Flyersi love zadnji vlak

Krešimir Ferlak • utorak, 08.05.2012.
Flyersi love zadnji vlak

Finalisti Zapadne konferencije već su poznati, a utorak bi mogao donijeti prvog finalista na Istoku. New Jersey ima tu priliku, ali za to im treba odlična utakmica u Wells Fargo Centru, gdje se domaći Flyersi neće tako lako predati.

Philadelphia Flyers – New Jersey Devils (1-3)

Martin Brodeur, vratar Devilsa:˝Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Doista cijenim svaki trenutak na ledu, posebno u ovoj seriji koja je za mene sjajna. No, nismo još ništa napravili. Zadnje tri utakmice su bile odlične za nas, ali četvrtu pobjedu je najteže ostvariti.˝.

Momčadi su iz Philadelphije otišle s po jednom pobjedom na kontu, a tamo se New Jersey vraća nakon dva teško izborena slavlja na svom ledu. Sada imaju priliku učiniti i završni korak protiv malo uzdrmane Philadelphije, kojoj je zbog naleta na glavu Dainiusa Zubrusa suspendiran najbolji igrač Claude Giroux.

Poslije napadačke eksplozije u seriji protiv Pittsburgha, u Philadelphiji su se nadali boljoj obrambenoj formi, kao i onoj vratara Ilje Brizgalova. To su dobili, ali napadačka forma kao da je ostala negdje na putu između Pittsburgha i New Jerseya. Brizgalov brani odlično, bio je njihov najbolji igrač u protekle dvije utakmice, zato porazi još više bole.

Utorak na domaćem ledu uz podršku vjerne i bučne publike donosi posljednji vlak za Flyerse, a biti će tim teže što se u njega moraju ukrcati bez Girouxa. Trener Peter Laviollette napravio je napadačke rošade već u prethodnom susretu, ali bez uspjeha. Danas će se tražiti da Danny Briere, Jaromir Jagr i Scott Hartnell pokrenu momčad, inače bi im ovo lako mogla biti zadnja utakmica sezone.

Kada se već hvali Brizgalov, ne smije se zaboraviti i na Martina Brodeura s druge strane. Legendarni 40-godišnji Kanađanin, jedan od najboljih vratara svih vremena, nakon dosta osrednje regularne sezone našao je formu kada je najvažnije i donosi veliku sigurnost svojoj ekipi. Velikim pojačanjem pokazao se Marek Zidlicky, Ilja Kovalčuk je napokon sazrio kao kompletan igrač, a Zach Parise i Patrik Elias se i dalje ističu kao lideri ekipe i zato ne čudi što su Devilsi u ovako sjajnoj poziciji.

Za prolazak u finale treba im još jedna velika utakmica, pitanje je hoće li je večeras pružiti na gostujućem ledu. Jer i momčad Flyersa je itekako ponosna i neće se samo tako predati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!