Zimski sportovi

Devilsi u Philadelphiji izborili četvrtu pobjedu i finale Istoka

Vedran Babić • srijeda, 09.05.2012.
Devilsi u Philadelphiji izborili četvrtu pobjedu i finale Istoka

U noći što je iza nas doznali smo i trećeg polufinalista doigravanja u NHL-u. Prvi finalist istočne konferencije je New Jersey, koji je u Philadelphiji ostvario svoju četvrtu pobjedu u seriji...

Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 1:3 (1-4)

Po prvi put poslije 2003. godine hokejaši New Jersey Devilsa plasirali su se u finale Istoka. Te godine otišli su skroz do kraja.

U petoj utakmici polufinalne serije protiv Philadelphije Devilsi su slavili 3:1 i došli do svoje četvrte pobjede. U finalu Istoka igrat će protiv New York Rangersa ili Washington Capitalsa. Rangersi u tom susretu vode 3-2.

"Igrali smo jako čvrsto u ovoj seriji. Lijepo je što smo danas dovršili posao i radujemo se kratkom odmoru uoči finala konferencije", izjavio je vratar Devilsa Martin Brodeur, koji je obranio 27 od 28 pokušaja Flyersa, koji su igrali bez svog najboljeg strijelca Claudea Girouxa.

Gosti su krenuli na najbolji mogući način i poveli već u osmoj minuti pogotkom Maximea Talbota. No samo dvije minute kasnije Devilsi su izjednačili preko Brycea Salvadora.

U 13. minuti već je bilo 2:1 za domaćina, a strijelac je bio David Clarkson nakon velike pogreške Ilje Brizgalova. Konačnih 3:1 postavio je u 45. minuti s igračem više Ilja Kovalčuk.

U posljednjem periodu Flyersi su pokušavali i trudili se, ali bili su nemoćni i nisu uspjeli pronaći put do Brodeurove mreže.

"Imamo jako puno vođa u momčadi. Nikada se nismo predavali i to je način igre koji nastojimo njegovati cijele sezone. Ova pobjeda ide u čast svima u našoj momčadi, i trenerima koji nas treniraju cijele sezone. Ovo je velika stvar i sada se moramo pripremiti za sljedeću fazu", rekao je Clarkson.

Zanimljivo je napomenuti kako je ovo treća pobjeda Devilsa nad Flyersima u doigravanju. U oba prethodna navrata (1995., 2003.) osvojili su Stanley Cup.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 16:49
    Flyersi su u ovoj seriji izgledali ko da su kastrirani...U odnoisu na Pittsburgh to je bilo nesto sasvim drugo...niti u jednom vaznom segmentu nisi primirisali prednost....Veliko razocaranje jer sam ih smatrao jednim od favorita za Stanleya....Sad su valjda to Devilsi kokji su Philly 'školovali'... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 13:37
    Gosti su krenuli na najbolji mogući način i poveli već u osmoj minuti pogotkom Maximea Talbota....valjda domacini,igralo se u philliyu...neznam,razocaran sam philliyem u ovoj seriji...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 12:33
    sve u svemu zasluzena pobjeda Devilsa i prolazak u finale konferencije, u cjeloj seriji su bili cvrsti i nisu gubili glavu vec igrali svoju igru.
    Obrisan korisnik