Nogomet

Čačić: "Dinamo je osjetio strah, ne bi bilo nezasluženo da je Osijek osvojio trofej"

S Maksimira:Borna Rupnik • srijeda, 09.05.2012.
Čačić: "Dinamo je osjetio strah, ne bi bilo nezasluženo da je Osijek osvojio trofej"
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je u izrazito uzbudljivoj završnici uzvratne utakmice uzeo naslov pobjednika Kupa, a trener Ante Čačić i Stanko Mršić složili su se da vrijedilo gledati neočekivan, izuzetno neizvjestan rasplet...

Iako je momčad Ante Čačića izgledala kao siguran osvajač Hrvatskog kupa nakon vodstva 2:0 sredinom drugog poluvremena, nogometaši Stanka Mršića uspjeli su zakomplicirati situaciju na Maksimiru i režirati sjajnu završnicu. Autogol Šime Vrsaljka vratio ih je "u život", a priliku za poravnanje imao je Josip Lukačević s bijele točke, pet minuta prije kraja. Međutim, Ivan Kelava je obranio, a Luis Ibanez zapečatio novi modri naslov pogotkom za 3:1.

Tko je trebao pucati osječki jedanaesterac?

"Teško je biti muško u ovakvom trenutku, nismo uzeli što nam se ponudilo. Dobro smo odigrali, parirali smo prvaku Hrvatske u obje utakmice. Mnogi to nisu očekivali, ali do 90. minute bilo je neizvjesno", komentirao je Stanko Mršić poslije utakmice.

No, zalaganjem svojih igrača mogao je biti zadovoljan, njegova je momčad zadala velike probleme Dinamu: "Čestitam svojim igračima, koji od rujna prošle godine nisu dobili plaću, rade u teškoj situaciji, ali dali su sve od sebe i pružili pravi angažman. Čestitam i pobjedniku Dinamu, bio je to susret za uživanje. Šteta što nije bilo prijenosa, nisam siguran više jesmo li Hrvati ili nismo kada se finale Kupa ne prenosi. Nadam se da će ipak hrvatski nogomet krenuti u nekom boljem smjeru".

Mršić se osvrnuo i na Lukačevićev promašaj s 11 metara: "Ne znam što se dogodilo pri igračkom dogovoru uoči udarca, Lukačević se na dogovoru nije javio za izvođenje jedanaesteraca, prvi se bio javio Vrgoč. Možda je kapetan Smoje tamo na terenu trebao odlučiti da netko drugi puca".

Imao je trener Osijeka i nekoliko riječi koje je posvetio suđenju Ivana Bebeka, koji je po njegovom mišljenju dva puta pogriješio: "Tonelu je sudac trebao dati crveni karton pri prekršaju na Maglici, a bio je i ranije kazneni udarac za Osijek nakon igranja rukom".

Dinamo osjetio strah

Dinamov trener Ante Čačić bio je vidno pod dojmom uzbudljivih posljednjih minuta: "Čestitam svim akterima utakmice, pravog nogometnog trilera. Ovoga se ne bi posramile ni velike europske lige. Vjerojatno nikad ovakva utakmica nije odigrana u povijesti finala Kupa, s ovako infarktnom završnicom".

U prvom dijelu Zagrepčani nisu pokazali ono što se njih očekuje, a nakon Osijekovog smanjenja rezultata zamalo su podlegli pritisku: "Teško smo probijali blok u prvom dijelu, probao sam umiriti igrače u poluvremenu. Imali smo 2:0, kontrolu utakmice, ali Vrsaljkov je autogol unio nemir među njih. Osjetili smo strah da ne izgubimo Kup, Osijek je napao, ali Ivan Kelava je imao svoju večer. No, ne bi bilo nezasluženo da je ovoga puta Osijek osvojio trofej, ne sjećam se kada mi se dogodilo ovakvih zadnjih 15 minuta".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Mithrandir10.05.2012. u 10:59
    Čestitke i sve pohvale dinamu & osijeku na dobrom infarktnom finalu. Posebne "pohvale" htv-u koji "nema love". Jedva čekam 10-tak serija i sapunica dnevno i flmske reprize reprizinih repriza. Valjda će biti i povišica neka, sa 10-30 000 mjesečno je teško spajati kraj s krajem.
    Mithrandir
  • bajer10.05.2012. u 08:52
    A zašto bi se ti osjećao manje Hrvat zbog debila i mafijaša u nogometu i na tvu? Pa nisi ti kriv zato što je neko debili ili mafijaš.
    bajer
  • Luminarc10.05.2012. u 00:43
    "Šteta što nije bilo prijenosa, nisam siguran više jesmo li Hrvati ili nismo kada se finale Kupa ne prenosi." nuff said
    Luminarc
  • Obrisan korisnik09.05.2012. u 21:37
    Sveti Ivan Kelava.
    Obrisan korisnik