Zimski sportovi

Holtby održao Washington na životu

Ana Legradi • četvrtak, 10.05.2012.
Holtby održao Washington na životu

"Sad ili nikad", brujalo je glavama igrača kapetana Aleksandra Ovečkina prije šeste utakmice u Verizone Centru. Uz pomoć sjajnog Brandena Holtbyja na golu utakmicu su završili s 2:1, a u New York odlaze uz psihološku prednost na ledu. Jedini preostali susret druge runde doigravanja je tako dobio svoj nastavak, a New Jersey Devilsi će svog protivnika za finale istoka saznati u subotu.

Led Verizone Centra i publika glavnog grada SAD-a su svjedočili novom iznenađenju svojih miljenika. U naletu raspoloženih domaćina John Tortorella nije imao rješenje za Brandena Holtbyja na golu baš kao što Capitalsi prije dvije godine nisu znali kako smaknuti hobotnicu na golu Montreal Canadiensa, Jaroslava Halaka. Nevjerojatni Halak ih je tada eliminirao u prvoj rundi nakon što su regularni dio završili na prvom mjestu. Ovaj puta egzekutor u redovima Capsa prijeti momčadi s Velike jabuke.

Domaćini su poveli pogotkom Aleksandra Ovečkina u prvoj minuti na dodavanje Nicklasa Backstroma i Mikea Greena, a vodstvo su povećali u 30. minuti. Do gola se probio Jason Chimera i "preveslao" Henrika Lundquista na dodavanje Backstroma i 22-godišnjeg braniča Johna Carlsona.

Pobjedom u Verizonu Capitalsi su nastavili s još jednom teškom serijom. Ulaskom u doigravanje momčadi klupske legende Daleu Hunteru su počele lagano tonuti lađe kada su prvi golman Tomaš Vokoun i njegova zamjena Michal Neuvirth završili na listi ozlijeđenih. Pozivanje na vratnice 22-godišnjeg Holtbyja iz redova njihove filijale Hershey Bearsa je bilo pun pogodak. Sinoć je obranio 30 udaraca na gol. U prethodne dvije sezone s Capsima je odigrao samo 21 utakmicu u NHL-u, a u važnim trenucima za Hunterove igrače, nije pokleknuo.

"On je tako smiren, ništa ga ne može uzrujati. U neprijateljskom okružju Bostona doveo nas je u polufinale. Jednostavno je nevjerojatan", opisao je svojeg suigrača na golu Joel Ward. Jedini pak koji se našao iza njegovih leđa je uputio slovački napadač u redovima Rangersa Marian Gaborik na dodavanje Dana Girardija i Dereka Stepana, u posljednjoj minuti susreta.

"Ne želimo još završiti sezonu, ne želimo prestati igrati. Znamo da ih još jednom možemo pobijediti", poručuje kapetan Aleksandar Ovečkin svojim protivnicima na Velikoj jabuci.

Kapetan Capsa Ovečkin u svojih 15 minuta na ledu uspio je upisati jedan pogodak i tri udarca na gol. "Ovo je samo jedna od promjena koje smo napravili, mislim da je Ovi svojim udarcem s lijevog krila danas pokazao svoju nadmoć. Situacija u kojoj je Ryan Callahan pogriješio je donijela Oviju šansu koju nije propustio", reći će trener Hunter.

Poraz u produžecima u prethodnom susretu, kada su Rangersi slavili s 3:2 i istim rezultatom poveli u seriji, nije oraspoložio Capitalse. U subotu spremaju iznenađenje u Madison Square Gardenu, a ako uspiju u svojim planovima i izbore pobjedu nakon još jedne očekivano teške serije, bit će im to prvo finale konferencije od 1998. godine. Prije točno 14 godina Stanley kup im je iz ruku preoteo sastav Detroit Red Wingsa u finalu NHL-a.

NHL, polufinale Istočne konferencije:
Washington Capitals - New York Rangers 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) 3-3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.05.2012. u 14:35
    u četvrtfinalu obje momčadi igrale game 7 i prošle, nekome će se nastaviti taj niz.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.05.2012. u 14:24
    fantasticna serija!
    Obrisan korisnik