Nogomet

Grci izabrali 12 igrača iz inozemstva za Europsko prvenstvo

Mišo Gulić • četvrtak, 10.05.2012.
Grci izabrali 12 igrača iz inozemstva za Europsko prvenstvo
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je dobar dio izbornika objavio prve proširene liste s imenima nogometaša koji konkuriraju za nastup na Europskom prvenstvu, isto nije propustio učiniti niti grčki izbornik Fernando Santos.

Prvi popis kojeg je objavio grčki izbornik Fernando Santos odnosi se isključivo na igrače koji svoj kruh zarađuju u ligama diljem Europe, dok će ostatak momčadi biti poznat 17. svibnja.

Najviše pažnje privuklo je ime junaka najugodnijeg iznenađenja Lige prvaka ciparskog APOEL-a, Dionisisa Chiotisa, a kao iznenađenje smatra se poziv igraču Palerma Alexandrosu Tzorvasu koji je odigrao sezonu za zaborav.

Grči izbornik jasnu je prednost, što se tiče igrača koji nastupaju van Grčke, dao iskusnijim nogometašima poput Theofanisa Gekasa, Georgiosa Samarasa, Alexandrosa Tziolisa i Vangelisa Morasa.

Prvi objavljeni popis grčkih reprezentativaca:
Dionisis Chiotis (APOEL), Alexandros Tzorvas (Palermo), Athanasios Petsos (Kaiserslautern), Kostas Fortounis (Kaiserslautern), Kyriakos Papadopoulos (Schalke), Sokratis Papastathopoulos (Werder Bremen), Georgios Tzavellas (AS Monaco), Theofanis Gekas (Samsunspor), Georgios Samaras (Celtic), Alexandros Tziolis (AS Monaco), Vangelis Moras (Cesena).

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometEuro 2012.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor11.05.2012. u 08:15
    i što je tu čudno što Grci igraju u stranim klubovima s obzirom na krizu u njihovoj zemlji bit će ih sve više koji će odlaziti van a što je sa Hrvatskom? Grčki igrači su ipak rođeni u Grčkoj i igrali su u grčkoj ligi a polovica hrvatskih je rođena van Hrvatske i nisu... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik10.05.2012. u 23:12
    a kako će tek izgledat članak na nekom grčkom portalu za naš popis...
    Obrisan korisnik