Nogomet

Zlatko Kranjčar osvojio iransko prvenstvo

Ante Zovko • subota, 12.05.2012.
Zlatko Kranjčar osvojio iransko prvenstvo
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Remijem u posljednjem kolu Sepahan trenera Zlatka Kranjčara osvojio je naslov iranskog prvaka s bodom prednosti ispred Tractor Sazija.

Treću sezonu zaredom Sepahan je nedodirljiv u iranskoj ligi, a ove godine trijumfirao je s njim na klupi trijumfirao bivši hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar. Odlučujući bod Sepahan je osvojio u dvoboju s posljednjeplasiranim Mes Sarchesmeom (0:0).

Kranjčar je preuzeo momčad u listopadu 2011. naslijedivši još jednog hrvatskog trenera, Luku Bonačića. Drugi je hrvatski trener koji je osvojio Iransku Pro ligu osnovanu u sezoni 2001./2002. 2005. godine s Fooladom je slavio Mladen Frančić.

Sepahan je ujedno i najuspješniji klub lige stare deset godina sa četiri naslova, od toga tri u posljednje tri sezone.

Kranjčar je već ranije radio u Iranu. 2009. godine bio je trener Persepolisa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 21:16
    Cico vrati se ti nama. On bi bio neuporediva bolja opcija nego Štimac. Bude li Štimac bit će to katastrofalan promašaj.Frakcionaš teško može objektivno i uspješno voditi selekciju, utome je stvar koliku god imao podršku i poziciju ima i veliku opoziciju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2012. u 14:52
    Drago mi je zbog Cice.Rjetko koji trener u nas je toliko osporavan i omalovažavan on i njegovi rezultati.To netraje samo od sad,to traje dok je još vodio Zagrebačku Croatiju. Još onda za duplu krunu i ulazak u ligu prvaka kao nagradu dobijo je cipelu.Malo tko ima takav uspjeh s rerezentacijom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.05.2012. u 14:17
    Bravo Cico!
    Obrisan korisnik