Zimski sportovi

Rangersi i Capitalsi opet o svojim sudbinama odlučuju u sedmoj utakmici

Ivan Dominik • subota, 12.05.2012.
Rangersi i Capitalsi opet o svojim sudbinama odlučuju u sedmoj utakmici

Posljednji dan polufinalnih serija u ovosezonskom doigravanju bit će subota, u kojoj će se u sedmoj utakmici serije sastati domaći New York Rangersi i gostujući Washington Capitalsi. U finalu Istoka već čekaju Brodeurovi "Vragovi" iz New Jerseyja, dok na Zapadu Phoenix Coyotesi i LA Kingsi čekaju rasplet ove serije kako bi mogli započeti svoju finalnu seriju. Stoga se u Madison Square Gardenu očekuje posljednja bitka za finale Istoka između najbolje momčadi te konferencije u "regularnom" dijelu sezone te iznenađujuće dobrih Capitalsa...

Franšize New York Rangersa i Washington Capitalsa predvođeni svojim najboljim igračima u prvom dijelu sezone, ali i u doigravanju, Marianom Gaborikom, Henrikom Lundqvistom, Bradom Richardsom, Ryanom Callahanom i drugima s jedne strane te Aleksom Ovečkinom, Nicklasom Backstromom, Bradenom Holtbyjem i Mikeom Greenom s druge, ulaze u posljednju utakmicu svoje serije koja je došla do sedme utakmice. Večeras se odlučuje o njihovim sudbinama, a najvažnije za obje ekipe jest činjenica da nema novih izostanaka i ozljeda pa stoga obje ekipe u u susret ulaze s najboljim sastavima.

Brad Richards, centar Njujorčana: "To je zaista samo još jedna utakmica. Ukoliko pobijedimo 1:0 bit će to isto kao da smo slavili 5:1. Ovakve utakmice igrate na način na koji ste igrali i sve dosadašnje utakmice i mi nećemo napuštati našu strukturu samo zato što ljudi govore i pišu kako premalo zabijamo. Mi samo moramo pobijediti u ovoj utakmici."

Inače, od dosad ozlijeđenih igrača treba istaknuti Brandona Dubinskyja prije svih. Važan američki centar treće napadačke linije Rangersa povrijedio se početkom serije s Capitalsa te ga već osjetnije vrijeme nema u sastavu Johna Tortorelle. U istom nedostaje i manje važni Norvežanin Mats Zuccarello Aasen, dok kod ekipe iz D.C.-a možda neće biti u posljednje vrijeme vrlo dobrog Jaya Beaglea, koji je propustio šestu utakmicu te je za sedmu zasad upitan.

Bit će to i dvoboj dvije podosta umorne ekipe, uzme li se u obzir činjenicu da su obje igrale sedam teških utakmica i u četvrtfinalnoj seriji. Rangersi će kao i prvi put imati prednost domaćeg leda, koji im je pomogao da izbace iskusnu i odličnu Ottawu prošlog mjeseca s 4:3. Capitalsi su također drugi put zaredom u podčinjenoj situaciji gdje nisu pretjerano isticani za favorita, budući da sedmu utakmicu igraju u gostima. Međutim, oni su već skinuli velik "skalp" izbacivši golom tamnoputog Joela Warda aktualne prvake Boston Bruinse na njihovom ledu u produžetku sedmog susreta.

Matt Hendricks, igrač Washingtona: "Mislim da smo već pokazali karakter koji imamo. Svaki igrač u našoj svlačionici je iznimnog karaktera i uopće ne možete ni naslutiti odustajanje ili nešto slično kod bilo koga. Od nas se očekuje da pobjeđujemo u hokejskim utakmicama i to je naš posao, a kada ga odradimo kako treba i uspijemo u tome, obuzme nas neopisivo dobar osjećaj."

Dosad je serija ove dvije ekipe tekla tako da je svaka momčad pobijedila po jednu utakmicu u nizu te niti jedan klub nije uspio spojiti dva trijumfa zaredom. Po tome se također vidi sva izjednačenost serije i dviju momčadi. No, iako bi po sadašnjem nizu New York trebao slaviti u sedmom susretu, on kao takav i kao svojevrsna majstorica ne garantira ništa niti jednoj ekipi.

Zasad su u obje ekipe od pojedinaca bili najbolji Ovečkin i Gaborik, igrači koji su tijekom cijele sezone pružali najbolje igre u dresovima svojih klubova, a naravno da se sada pred utakmicu odluke njihova imena spominju u rubrikama igrača koji bi mogli ili hoće riješiti susret i seriju. Zanimljiv podatak uoči ovakve serije i situacije u njoj jest da niti jedna ekipa koja je četvrtfinalu i polufinalu konferencije morala igrati sedmu utakmicu, od 1987. godine kada je ovakav format uveden u NHL ligu, nije kasnije osvojila Stanley Cup. To ne obećava mnogo ni jednoj ekipi, ali to ni najmanje ne znači da se one neće "potući" za finale konferencije.

Možda i važniji podatak za povijesne knjige, ali i navijače obje ekipe jest taj da Rangersi u povijesti franšize imaju skor od 4:0 u Madison Square Gardenu što se tiče sedmih utakmica u serijama. Stoga će se večeras pisati i stranice povijesti jer će se takva serija produžiti ili prekinuti jednom zauvijek. No, najvažnije za obje ekipe je spoznaja da u sedmu utakmicu ulaze s mnogo samopouzdanja, ali i problema. Rangersi ne zabijaju mnogo, ali se odlično brane, dok Capsi previše i prečesto osciliraju. Tko će svoje pogreške i nedostatke svesti na minimum i bolje nadomjestiti kvalitetama taj će vidjeti i drugu stranu rijeke Hudson u nastavku doigravanja, a sve to će se saznati večeras pred milijunskim auditorijem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!