Zimski sportovi

Počinje neočekivano, ali zasluženo finale Zapada

Krešimir Ferlak • nedjelja, 13.05.2012.
Počinje neočekivano, ali zasluženo finale Zapada

Strpljivo su hokejaši Phoenixa i Los Angelesa čekali da završi drugi krug Istočne konferencije i sada poslije tjedan dana odmora napokon kreće finalna serija na Zapadu. Sve počinje u Glendaleu u Arizoni, gdje euforični Coyotesi dočekuju Kingse.

Kako god završila ova serija i jedna i druga ekipa proglasiti će svoju sezonu uspješnom. Kingsi su do zadnjeg tjedna strepili oko ulaska u doigravanje, a iako su Coyotesi osvojili njihovu diviziju, a Kingsi ušli kao osmi, u regularnom dijelu sezone razmak između njih bio je tek dva boda.

Dave Tippett, trener Phoenixa: "Što se više približava finale, postajete nestrpljivi. No, imali smo nekoliko slobodnih dana koji su nam jako dobro došli i sada smo spremni za nove utakmice i borbu".

Priča o odlasku Coyotesa iz Arizone traje već dvije godine, a aktualna je i sada iako se čini da je liga napokon pronašla kupca. To bi bilo sjajno jer ovu momčad Phoenixa navijači jako vole, a za nagradu su im njihovi ljubimci priuštili veliko konferencijsko finale.

Posebno će značenje ono imati za kapetana Shanea Doana, koji je u klubu od 1997. još dok je franšiza bila u Winnipegu, a petnaest godina kasnije je dočekao i finale konferencije, što je najveći uspjeh ove ekipe. Dave Tippett je zaista sjajno posložio ovu momčad i ne bi bilo nikakvo iznenađenje da ih vidimo i u velikom finalu Stanley Cupa.

No, prepreka za to će biti velika. S obzirom na način kojim su izbacili Vancouver i St.Louis, te činjenicu da im je za to trebalo samo devet utakmica, Los Angeles se prometnuo u favorita serije. Iako je ovogodišnje doigravanje pokazalo da su prognoze u najmanju ruku nezahvalne.

Drew Doughty, branič Los Angelesa: "I dalje ćemo se koncentrirati najviše na obrambeni dio igre, tu smo odlični. Ali i napadački se sve bolje slažemo i imamo sve jaču kemiju, tako da postižemo sve više pogodaka."

Već prva utakmica bi mogla pokazati u kojem će smjeru serija krenuti, ali svi očekuju tvrde utakmice s malo pogodaka. Kako i ne bi kada Mike Smith s jedne, te Jonathan Quick s druge strane brane u formi karijere.

Shane Doan protiv Dustina Browna, Anže Kopitar protiv Raya Whitneya, Drew Doughty protiv Olivera Ekmana-Larssona, bit će to uzbudljiva serija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!