Zimski sportovi

Video: Šestom uzastopnom gostujućom pobjedom Kingsi otvorili finale Zapada

Ante Jukić • ponedjeljak, 14.05.2012.
Video: Šestom uzastopnom gostujućom pobjedom Kingsi otvorili finale Zapada

Los Angeles Kingsi svladali su noćas rezultatom 4:2 Phoenix Coyotese u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije NHL-a. Ovom pobjedom Kingsi su zadržali savršen gostujući skor u doigravanju.

Phoenix Coyotesi dobili su prvu domaću utakmicu u obje prethodne serije (Chicago i Nashville), no niti oni noćas nisu uspjeli zaustaviti kažnjeničku ekspediciju iz Los Angelesa. Kingsi su bili dominantni u prvoj utakmici finala Zapadne konferencije, ali su tu svoju nadmoć na ledu Jobing.com Arene, za razliku od ranije spomenutih Blackhawksa i Predatorsa u nekim dvobojima, i pretvorili u pobjedu. S konačnih 4:2 momčad iz Los Anglesa zadržala je maksimalan učinak na gostujućim utakmicama u ovogodišnjem doigravanju. Kingsima je ovo bila šesta uzastopna pobjeda u gostima.

Anže Kopitar doveo je Kingse u vodstvo već u četvrtoj minuti utakmice, i tih 1:0 za goste na semaforu je stajalo sve do 14. minute, kada je Jonathan Quick dokazao kako je i on samo čovjek. Derek Morris "reda radi" uputio je udarac na gol s polovice igrališta, no pločica se nezgodno odbila od leda i prevarila inače sjajnog vratara gostiju, za erupciju oduševljenja u rasprodanoj dvorani. Tih 1:1 bio je ujedno i rezultat s kojim su momčadi otišle na prvi odmor.

U drugoj trećini isti scenarij. Golom Kinga LA je stigao do drugog vodstva na utakmici, dok se na drugoj strani za izjednačenje pobrinuo Boedker. Bio je to ujedno i posljednji povratak Coyotesa u ovoj utakmici, budući da su do kraja pogađali samo gosti. Odmah na startu posljednje trećine Dustin Brown je zabio za 3:2, a pobjedu Kingsa pogotkom u praznu mrežu "zapečatio" je King, kojemu je to bio drugi gol na utakmici.

Druga utakmica serije na rasporedu je u utorak, također u Arizoni.

NHL doigravanje, rezultati, 13.05.2012.:

Zapadna konferencija, finale:

Phoenix - Los Angeles 2:4 (0-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2012. u 11:17
    Ajmo Kingsi po Stanleya!! :D
    Obrisan korisnik