Nogomet

Portugalski izbornik iznenadio popisom za EP

Ante Dubravac • utorak, 15.05.2012.
Portugalski izbornik iznenadio popisom za EP
Foto: EPA

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Paulo Bento objavio je popis od 23 igrača na koje računa na predstojećem Europskom prvenstvu i s nekim imenima iznenadio javnost.

Portugalski izbornik Paulo Bento odlučio je napraviti nekoliko iznenađenja te je na popis igrača koji će putovati na Europsko prvenstvo uvrstio dvojicu Braginih igrača Custodia Castra i Miguela Lopesa dok je potpuno prekrižio Manuela Fernandesa i Huga Vianu.

"Custodio je potpuno drukčiji profil igrača od svih ostalih koje imamo u veznom redu, u smislu pozicioniranja na terenu i posebno u zračnim duelima," objasnio je Bento svoju odluku o pozivanju 28-godišnjeg veznjaka.

"Miguel Lopez je također imao dobru sezonu u svom klubu. Osim toga, trebaju nam igrači koji podjednako dobro mogu igrati i na desnoj i na lijevoj strani."

Već od prije je poznato da su zbog nesuglasica s izbornikom svoju reprezentativnu priču zaključili Ricardo Carvalho i Jose Bosingwa, ali je Bento napravio još jedno iznenađenje pozivanjem 20-godišnjeg napadača Benfice Nelsona Oliveire koji je do sada u reprezentativnom dresu odigrao tek desetak minuta.

Portugal se nalazi u vrlo teškoj skupini B te će igrati protiv reprezentacija Njemačke, Nizozemske i Danske. "Želimo otići što je dalje moguće. Mislim da nije pretjerano ako kažem da bi budući europski prvaci vrlo lako mogli doći iz naše skupine," zaključio je Bento.

Portugalski popis za Euro

Vratari: Eduardo (Benfica), Rui Patrício (Sporting), Beto (Cluj)

Obrambeni igrači: Joao Pereira (Sporting), Fabio Coentrao (Real Madrid), Bruno Alves (Zenit St Petersburg), Rolando (Porto), Ricardo Costa (Valencia), Pepe (Real Madrid), Miguel Lopes (Braga)

Vezni igrači: Raul Meireles (Chelsea), Miguel Veloso (Genoa), Joao Moutinho (Porto), Ruben Micael (Real Zaragoza), Carlos Martins (Granada), Custodio (Braga)

Napadači: Nani (Manchester United), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Hugo Almeida (Besiktas), Ricardo Quaresma (Besiktas), Silvestre Varela (Porto), Helder Postiga (Real Zaragoza), Nelson Oliveira (Benfica)

EP 2012. - Skupina B

1Njemačka 35:2+39
2Portugal 35:4+16
3Danska 34:5-13
4Nizozemska 32:5-30

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 14:33
    Vjerujem, trenutno najbolja momčad, od tih igrača, koju može sastaviti je: Golman: Rui Patricio (SPL) Obrana: Joao Pereira (SPL), Bruno Alves (ZEN), Pepe (RMA), Fabio Coentrao (RMA) Veza: Nani (MAN), Raul Meireles (CHE), Miguel Veloso (GEN), Joao Moutinho (POR),  Ronaldo (RMA) Napad: Helder... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • gangrena15.05.2012. u 14:28
    bolero pogledaj malo napad, i barem pola ovih napadača može igrati u veznom redu tako da već sam rekao i opet ću meni je portugal pritajeni favorit za euro
    gangrena
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 13:37
    Pa nisu mi nešto ovi Portugalci, imaju dobar napad ali vezni red mi baš nije nešto strašan tako da nemaju im dajem male šanse pored švaba i Nizozemaca.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 11:14
    točno to,iako  se ni danci neće predat bez borbe...sve u svemu da moran na nekog stavit pare na kladionici to bi bili njemci i nizozemci,iako se s portugalom nikad ne zna,iako nije to generacija od prije par godina s decon,ferreiron,carvalhon,nunom gomesom i ostalima,al ka šta si reka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.05.2012. u 11:11
    neradniče :D slažem se sa tobom da su nizozemci i njemci bolji od portugalaca... al opet tu je ''blesavi'' ronaldo koji moze sa jednom kontrom ili jednim slobodnjakom promijenit sve... bit ce vrlo zanimljivo :)
    Obrisan korisnik