Zimski sportovi

Video: Lundqvist zaustavio Devilse za vodstvo Rangersa

Krešimir Ferlak • utorak, 15.05.2012.
Video: Lundqvist zaustavio Devilse za vodstvo Rangersa

Počelo je i finale Istočne konferencije NHL doigravanja. Bila je to očekivano tvrda utakmica sa sjajnim obrambenim rolama, ali Rangersi i njihov vratar Henrik Lundqvist ipak su imali potez i odgovor više.

Iako su prije samo dva dana završili drugu seriju u sedmoj utakmici, to se nije ni najmanje osjetilo na igračima New York Rangersa. Značaj utakmice i sjajna atmosfera u Madison Square Gardenu podigli su adrenalin u domaćim igračima, koji su ponudili još jednu odličnu predstavu.

No, treba reći da su i New Jersey Devilsi igrali vrlo dobro, no odgovor za Henrika Lundqvista nisu znali pronaći. Prva dva perioda protekla su u vrlo izjednačenoj igri, gdje su se najviše isticali braniči i vratari Lundqvist i Martin Brodeur. Čak su prilike Devilsa bile nešto izraženije, ali golova nije bilo do otvaranja trećeg dijela.

Marc Staal, branič Rangersa: "Imali su i Devilsi dobrih šansi, ali Lundqvist je obranio nekoliko teških udaraca. U trećem periodu imao je dosta posla, ali on je toliko mentalno snažan, te uvijek ostaje koncentriran i skine ključne udarce."

Tada prvi pogodak u ovoj seriji postižu Rangersi, s plave linije je sjajno pogodio Dan Girardi, koji je taman ušao s klupe i nije bio čuvan, a Brodeur nije uspio uhvatiti njegov udarac. Vodstvo je povećano osam minuta prije kraja, lijepo su kombinirali Artem Anisimov i Chris Kreider, a ovaj potonji donosi 2:0.

Pokušali su Devilsi do kraja sve, ali nije išlo, Lundqvist je bio nerješiva enigma. Na samom kraju, kada je Brodeur već bio povučen na klupu, Anisimov je pogodio praznu mrežu New Jerseya za konačnih 3:0 i prvu pobjedu ove finalne serije.

Drugi susret se igra već u srijedu, a vidjet ćemo s kakvim omjerom će se serija preseliti tek jednu stanicu vlaka dalje, u Newarški Prudential Center.

NHL, Istočna konferencija, finale:

NY Rangers – New Jersey 3:0 (1-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Yurraz15.05.2012. u 15:11
    King Henrik ko i uvijek radi čuda na golu :-) Skoro ko Kristan ;)))
    Yurraz