Zimski sportovi

Kingsi se vraćaju u Staples Center s prednošću

Vedran Babić • srijeda, 16.05.2012.
Kingsi se vraćaju u Staples Center s prednošću

Hokejaši Los Angeles Kingsa napravili su i drugi korak prema finalu NHL-a. U drugoj utakmici finalne serije Zapada nadigrali su Phoenix Coyotese s 4:0 u njihovu "dvorištu" i tako poveli 2-0 uoči preseljenja serije u Los Angeles...

Phoenix Coyotes - Los Angeles Kings 0:4 (0-2)

Dvije impresivne izvedbe u Phoenixu dovele su Los Angeles Kingse na pola puta do finala. Nakon 4:2 u prvoj utakmici, Kingsi su u drugoj slavili s 4:0 i poveli 2-0 u seriji.

"Morate odati priznanje Kingsima. Mislim da mi možemo igrati bolje nego trenutno. Svidjelo mi se kako smo igrali u prvoj trećini i početku druge. Moramo pronaći način kako da zadržimo taj nivo igre, biti discipliniraniji, realizirati svoje šanse", rekao je Dave Tippett, trener Coyotesa.

Jonathan Quick bio je nesavladiv na vratima Kingsa (24 obrane - drugi shutout u doigravanju), a domaćinu nije pomoglo ni 36 obrana Mikea Smitha.

Kingsi su jednostavno bili bolji i ostvarili svoju sedmu uzastopnu gostujuću pobjedu. Jeff Carter je poslije Waynea Gretzkyja 1993. godine postao prvi igrač Kingsa koji je postigao hat-trick u doigravanju. Jedan pogodak postigao je Dwight King.

Isto tako, Kingsi su izjednačili nekoliko rekorda. Sa sedmom uzastopnom gostujućom pobjedom u doigravanju izjednačili su rekord Chicago Blackhawksa iz 2010. godine te onaj Colorado Avalanchea, koji je 1999. također započeo doigravanje sa sedam gostujućih slavlja u nizu.

Ukupno Kingsi imaju devet uzastopnih pobjeda u gostima, što je izjednačenje rekorda postavljenog 1982. i 1983. godine od strane New York Islandersa.

"Želimo prvi pogodak. Želimo sljedeći pogodak. Intenzitet i strast nas vode naprijed. Taj nekakav pozitivan strah nas tjera da idemo naprijed i da se motiviramo", kazao je Dustin Penner.

Treća utakmica na rasporedu je u četvrtak u Staples Centeru u Los Angelesu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 14:35
    Sve je bliži NY-LA finale! Osmi protiv prvog.
    Obrisan korisnik