Nogomet

Laurent Blanc objavio 26 kandidata za Euro

Josip Tolić • srijeda, 16.05.2012.
Laurent Blanc objavio 26 kandidata za Euro

Francuski izbornik Laurent Blanc imenovao je 26 igrača u preliminarnom popisu za Euro. Uvrstio je nedovoljno oporavljenog Yoanna Gourcouffa i ozlijeđenog Loica Rémyja, dok nije bilo mjesta za Mamadoua Sakha, Bafetimbija Gomisa i Kevina Gameira.

Izbornik francuske nogometne reprezentacije Laurent Blanc objavio je preliminarni popis od 26 nogometaša za predstojeće Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini. Među navedenim je igračima najviše pažnje izazvalo uvrštavanje Yoanna Gourcouffa. Lyonov veznjak ove je sezone skupio samo 13 nastupa za Žirondince zbog ozljede, no Blanc ipak računa na njegove usluge.

Ozljeda je spriječila Younesa Kaboula da nastupi na Euru. "Ima vrlo ozbiljnu ozljedu koljena, na vanjskim ligamentima koji ga muče dosta vremena", objasnio je Blanc koji je umjesto Tottenhamova igrača pozvao Mapoua Yangu-Mbiwu iz Montpelliera, a izostavio Mamadoua Sakha iz PSG-a.

Prošireni popis nisu vidjeli ni napadači Kevin Gameiro iz PSG-a i Lyonov Bafetimbi Gomis, dok je Marseilleova špica Loic Rémy pozvan unatoč ozljedi butnog mišića zbog koje će izbivati oko četiri tjedna i moguće je da ne bude spreman za početak prvenstva.

Francuskoj će prvi ogled na Euru biti možda i ključan za prolazak skupine. Protivnik će im 11. lipnja u Donetsku biti Englezi, potom slijede ogledi protiv Ukrajine u Donetsku 15. lipnja i Švedske u Kijevu 19. lipnja.

Konačan popis od 23 igrača Blanc mora objaviti do 29. svibnja.

Francuska, preliminarni popis za Euro 2012.:
Vratari: Cedric Carrasso (Bordeaux), Hugo Lloris (Lyon), Steve Mandanda (Marseille)
Obrambeni igrači: Gaël Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Lille), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Philippe Mexes (Milan), Adil Rami (Valencia), Anthony Reveillere (Lyon), Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier)
Vezni igrači: Yohan Cabaye (Newcastle United), Alou Diarra (Marseille), Yoann Gourcuff (Lyon), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Yann M'Vila (Rennes), Samir Nasri (Manchester City), Franck Ribéry (Bayern München)
Napadači: Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Montpellier), Jérémy Ménez (Paris Saint-Germain), Loic Rémy (Marseille), Mathieu Valbuena (Marseille)

EP 2012. - Skupina D

1Engleska 35:3+27
2Francuska 33:304
3Švedska 35:503
4Ukrajina 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • qvestor17.05.2012. u 08:14
    Na ovom popisu nedostaje najvažniji igrač Francuske a to je predsjednik Uefe M Platini sudačke odluke gdje si Henry pomaže rukom za gol koji izbacuje Irsku sa SP-a, i sumnjiv jedanaesterac protiv BiH kojim su prošli na Euro jasno pokazuje tko je glavni u Uefi,  i koja reprezentacija je... [više na forumu]
    qvestor
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 16:37
    Sagna se ozlijedio, inače bi bio na popisu.
    Obrisan korisnik
  • Vugi716.05.2012. u 16:21
    Pa zvao je Mathieua... samo Valbuenu i Debuchya
    Vugi7
  • Cap_JackSparrow16.05.2012. u 15:41
    po meni mathieu je zasluzio poziv, a kad vidim koscienlya mrak mi padne na oci...
    Cap_JackSparrow
  • Obrisan korisnik16.05.2012. u 14:33
    di je lassana diarra,sagna??
    Obrisan korisnik