Zimski sportovi

Trenerska previranja u NHL-u uoči iduće sezone, Dale Hunter napustio Capitalse

Ivan Dominik • srijeda, 16.05.2012.
Trenerska previranja u NHL-u uoči iduće sezone, Dale Hunter napustio Capitalse

Iako još uvijek traje doigravanje u najpopularnijoj hokejaškoj ligi svijeta, većina je franšiza svoju sezonu završila te se već sada priprema za novu. Naravno, prvo se slažu trenerski kadrovi za iduću sezonu, a u nekoliko su klubova već potvrđeni stari treneri, dok su neki stručnjaci sami podnijeli ostavke te su otišli sa svoga radnog mjesta...

Budući da čak 26 klubova u NHL-u već neko vrijeme ne igra hokej u ovoj sezoni jer su ispali prije ili za vrijeme aktualnog play-offa, većina njih se stoga okrenula novoj sezoni. Stoga su počela preslagivanja na klupama podosta klubova, a najvažnija vijest te ona koja plijeni najviše pažnje je odlazak Dalea Huntera s klupe donedavnog polufinalista Istoka, Washington Capitalsa.

Nekadašnja igračka zvijezda kluba naslijedila je dugogodišnjeg stratega Capsa, Brucea Boudreaua, koji je smijenjen zbog loših rezultata te je nedugo zatim ponovno zaposlen u Anaheim Ducksima. Međutim, Hunter nije uspio ostvariti plasman u finale Istočne konferencije jer je u sedmoj utakmici sa svojom ekipom predvođenom zvijezdama poput Aleksandra Ovečkina, njegova imenjaka Semina i Nicklasa Backstroma, izgubio od NY Rangersa.

Stoga će Hunter na zasluženi odmor prije nekog novog angažmana, a njegov je odlazak potvrdio Washingtonov GM George McPhee riječima: "Svi smo mi očevi, sinovi i muževi prije svega i ako su nam prioriteti i vrijednosti u životu posloženi kako spada, tada obitelj dolazi na prvo mjesto. Dale treba otići kući svojima." Nagađanja da je razlog odlaska obitelj kojoj se Hunter želi više posvetiti potvrdio je i sam protagonist ovih događaja: "Bila je ovo teška odluka, uživao sam trenirajući ove momke ovdje jer sam ovaj klub uvijek smatrao svojim. Stoga je ovo bila vrlo teška odluka, ali je bila ispravna stvar koju sam morao učiniti zbog svoje obitelji", kazao je Hunter novinarima.

Od ostalih trenerskim previranja treba izdvojiti dvogodišnji produžetak ugovora Bruceu Boudreauu od strane Anaheima, koji je u isto vrijeme za još godinu dana suradnje potpisao i legendarnog finskog centra Sakua Koivua. Na klupi San Jose Sharksa ostao je ponajbolji hokejaški trener današnjice Todd McLellan, koji će, međutim, najvjerojatnije dobiti nove suradnike na klupi.

Najlošija momčad lige, Columbus, produljila je suradnju s dosadašnjim trenerom Toddom Richardsom, koji će prema ugovoru na klupi Jacketsa biti još dvije godine. Momčad Columbusa nije bila najlošija ekipa lige zbog Richardsa koji je u klub došao tek u siječnju ove godine zamijenivši Scotta Arniela, a uprava je očito bila zadovoljna njegovim dosadašnjim radom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!