Zimski sportovi

Devilsima prva šansa za izjednačenje serije u New Yorku

Ivan Dominik • srijeda, 16.05.2012.
Devilsima prva šansa za izjednačenje serije u New Yorku

Nova, točnije druga, utakmica serije između NY Rangersa i NJ Devilsa na rasporedu je samo dan nakon otvaranja serije. Nju je suverenom pobjedom otvorila momčad iz Madison Square Gardena koja sada ima priliku i udvostručiti svoje vodstvo po pobjedama, prije nego što se serija preseli u Prudential Center. Naravno, mnogo će toga za reći imati i ekipa iz Newarka, koja u dosadašnje dvije serije niti jednom nije dostizala "minus" od 2-0, a nakon lako ispuštene utakmice i glatkog poraza od 3:0 u prvoj utakmici s Rangersima, igrači Devilsa morat će pokazati mnogo bolju igru u drugom srazu kako bi izvukli neminovno potreban pozitivan rezultat.

Prva utakmica serije koja se s pravom naziva povijesnom otišla je na stranu domaćih Rangersa sa zasluženih 3:0. Kod Njujorčana se polako budi većina igrača, obrambeno su gotovo savršeni, a sve se više strijelaca upisuje na listu onih koji odlučuju utakmice. Osim Gaborika i Richardsa u posljednjoj su utakmici i Artem Anisimov te Chris Kreider pokazali da su sjajni hokejaši prikazavši se u izvrsnom svjetlu, dok je ostatak sastava, prvenstveno predvođen ponajboljim bekom ovog doigravanja i strijelcem pobjedničkog gola Danom Girardijem, ostvario sjajan učinak i pokazao igru na zavidnoj razini.

Međutim, prva "violina" ekipe Johna Tortorelle i dalje je sjajni vratar švedske reprezentacije Henrik Lundqvist, koji je apsolutno zasluženo finalist i jedan od glavnih kandidata za osvajanje Vezina i Hartova trofeja. "Kralj Henrik" analiziran je već nekoliko puta i sve ozbiljne analize pokazuju da Rangersi s njim na vratima apsolutno slove za favorita lige ove sezone. Naravno, odlična forma Lundqvista potpomognuta je već spomenutom izvrsnom obrambenom igrom Rangersa, osobito u bloku.

Peter DeBoer trener Devilsa: "Već smo bili u ovoj poziciji, znamo da možemo igrati bolje i pobijediti ih. Oni su već pronašli način da obave posao i ostvare pobjedu, a sada je na nama red da učinimo isto."

S druge strane i Devilsi "svog konja za trku imaju". O Martinu Brodeuru ne treba trošiti riječi, no izvjesno je i već počinje biti očito da Devilsima ne pašu Rangersi i njihova agresivna obrambena igra. Ekipa iz New Jerseya dosad se susretala s momčadima slabije obrambene igre te je zbog svog napadačkog fortea koji se očituje prvenstveno u moćnoj igri Ilje Kovalčuka, uspijevala pobjeđivati. Devilsi su dosad nadigrali Pantherse i Flyerse.

No, osim Rusa razornog šuta, dosad se u pravom svijetlu nisu baš iskazali drugi aduti Petera DeBoera jer su i Eliaš i Parise u prvoj utakmici ove serije, kao i u nekoliko posljednjih bili podosta samozatajni. Devilsi, međutim, dosad nisu imali deficit od dvije utakmice, dok u isto vrijeme Rangersi nikad nisu vodili 2-0 u nekoj seriji te su u obje dosadašnje morali sreću tražiti u sedmim utakmicama.

U oba sastava su ozlijeđeni još uvijek isti igrači, novih težih povreda na sreću oba trenera nema, a obje ekipe su se već ustalile u svojim rosterima i u svojim prepoznatljivim stilovima igre. Ipak, treba istaknuti i trenutni rast u igri Rangersa kod kojih je u najboljoj formi branič Mike Del Zotto, koji ima gol i tri asistencije u posljednja četiri dvoboja u kojima je nastupao.

Obje momčadi kao svoje prve zvijezde imaju vratare, Lundqvist je u boljoj formi kao i cijela njegova ekipa, ali uvijek opasni Devilsi mogu iznenaditi i to su već nekoliko puta dokazali. Stoga će domaćini morati ponovno biti i više nego oprezni jer se nakon ove utakmice serija seli u Newark, gdje je New Jersey strašno opasan i gdje je sasvim druga priča što se njihove igre tiče.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.05.2012. u 01:00
    Rangersi su zasluzeno dobili prvu tekmu ali su Devilsi isto odigrali ispod razine,
    Obrisan korisnik