Zimski sportovi

David Clarkson skrenuo pak za pobjedu Devilsa i izjednačenje u seriji

Ivan Dominik • četvrtak, 17.05.2012.
David Clarkson skrenuo pak za pobjedu Devilsa i izjednačenje u seriji

Nakon uvodne pobjede NY Rangersa na startu finalne serije u Istočnoj konferenciji, druga je utakmica pripala gostima iz Newarka. New Jersey Devilsi su u drugoj utakmici igranoj u Madison Square Gardenu upisali neuvjerljivu, ali zasluženu pobjedu od 3:2 te su izjednačili seriju prije nego je ona preseljena u njihov Prudential Center...

Briljantni Martin Brodeur dokazao je da može parirati mnogo mlađem Henriku Lundqvistu.

Legendarni Kanađanin je s 23 obrane od čega nekoliko koje bi mogle konkurirati za obrane sezone doveo svoju momčad do prvog trijumfa u finalu Istoka. Kralj Henrik je s druge strane imao jednu obranu više, ali je zato primio i isto toliko golova više. Sudar dvaju vratara koji su definitivno protagonisti svake utakmice u ovoj seriji ovog je puta otišao na stranu 40-godišnjeg Brodeura, koji je i uz više sreće došao do svoje nevjerojatne 108. pobjede u 195 nastupa u doigravanju. Bolji od njega, što se toga tiče, samo je Patrick Roy.

Druga utakmica između dvaju velikih rivala, Rangersa i Devilsa, počela je nervozno i oprezno s obje strane leda, a bitka za rijeku Hudson ovog je puta, kako i dolikuje, bila napeta i neizvjesna do isteka i posljednje sekunde na semaforu u Gardenu. Rangersi su opet imali sjajnu obranu te su dva od tri primljena gola dobili u situaciji s igračem manje na ledu, a prvi od takvih bio je i prvi gol na utakmici. Njegov autor Ilja Kovalčuk bio je precizan iz blizine u situaciji jedan na jedan s Lundqvistom još u prvoj trećini.

Kovyju su za šesti gol sezone asistirali Marek Zidlicky i Zach Parise, no poslije tog gola je inicijativa u potpunosti prešla na stranu Rangersa, koji su bili bolji u drugom periodu. Njujorčani su taj period odmah otvorili s velikom željom za izjednačenje, a ono je postignuto već u 23. minuti s(p)retnim golom s plave linije Marca Staala, kojem su asistirali Brad Richards i Dan Girardi. Nakon tog izjednačujućeg zgoditka, na novi se čekalo punih deset minuta.

Po treći put u dvije utakmice u ovoj seriji u 33. minuti precizan biva Chris Kreider koji donosi vodstvo svojoj ekipi od 2:1 i potpuni preokret rezultata. Mladi rookie skrenuo je pak u gol nakon kombinacije Antona Stralmana koji je uputio udarac na gol i Artema Anisimova, a taj mu je gol postao četvrti u ovogodišnjem doigravanju.

Međutim, Devilsi za razliku od prve utakmice, nakon što su se našli u rezultatskom zaostatku nisu potonuli. Do kraja druge trećine uspjeli su izjednačiti i to golom Ryana Cartera nakon udarca Brycea Salvadora kojem je dodao Steve Bernier. Još jedan skrenuti pak na ovoj utakmici bio je koban za vratara, a ovog je puta Lundqvist bio ta "žrtva". Izjednačenim rezultatom je završilo drugih 20 minuta igre pa se "od nule" krenulo u posljednjoj trećini po pobjedu.

Do nje su ipak došli Devilsi golom Davida Clarksona na samom otvaranju zadnje trećine, koji je zabio skrenuvši udarac Adama Henriquea, a "svoje prste" kod ovog gola opet je imao Salvador - sjajni branič utakmicu je završio s dvije asistencije. U tom je trenutku do kraja utakmice bilo ostalo još 17 i pol minuta, ali se do isteka vremena domaći nisu uspjeli vratiti. Stoga serija, koja se nakon ove serije seli u Newark, počinje faktički ispočetka jer je rezultat u pobjedama 1:1.

NHL doigravanje, finale Istočne konferencije, druga utakmica, 16. svibnja 2012.:

New York Rangers - New Jersey Devils 2:3 (1-1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!